Gregor Breinburg: ‘Eerst de klus klaren, dan pas kijken we verder’

Geschreven door Roel Klein

FC Emmen – N.E.C. seizoen 2016-2017

Met zijn eerste veldgoal van het seizoen had Gregor Breinburg donderdagavond een belangrijk aandeel in 1-3 zege van N.E.C. op FC Emmen. De middenvelder tekende na een moeilijke eerste helft voor de gelijkmaker en zag zijn ploeg vervolgens uitlopen naar een ruime zege. Na afloop was hij dan ook content, al was hij kritisch op de eerste helft van zijn ploeg.

“De nacompetitie is altijd spannend, maar als je dan na vier minuten al op achterstand komt, schrik je wel even wakker”, vertelt Gregor Breinburg. “We begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd. We leden veel te veel balverlies en dan roep je tegen een ploeg als Emmen de counters over je af, want daar loeren zij in een compacte samenstelling op. Maar ik had in het veld tegelijkertijd het gevoel dat het nog wel goed zou komen. In de rust spreek je elkaar dan goed toe, er moeten gewoon twee of drie stapjes extra bij. Als aanvoerder doe ik natuurlijk dan mijn zegje en dan probeer je elkaar op te peppen, elkaar te motiveren. De eerste helft was niks en dan moeten wij gewoon beter. Je weet hoe het gaat in de play-offs. Als zij nog een keer scoren heb je thuis een probleem, maar nu hebben we een prima uitslag afgedwongen en kunnen we met een gerust hart die wedstrijd ingaan.”

Breinburg was in de tweede helft zelf verantwoordelijk voor de gelijkmaker. De aanvoerder verschalkte met een hard schot van buiten het strafschopgebied de doelman en legde zo de basis voor de ruime zege. “Emmen houdt het compact en dan weet je dat het een keer van afstand moet proberen. Gelukkig ging die erin, want dat was wel het kantelpunt in de wedstrijd. Dan worden de linies bij Emmen eindelijk wat groter en kunnen we makkelijker voetballen. Toen creëerden we eindelijk wat meer kansen en maakten we gelukkig de 1-2 en 1-3.”

Na het laatste fluitsignaal vierde de selectie het feestje met een vol en enthousiast uitvak. Breinburg werd daar ook nadrukkelijk in betrokken, maar hij benadrukte dat hij nog niet te ver vooruit wil kijken. “Na afloop was het wel even een feestje met de supporters, maar wel een kleintje. We hebben een goede uitgangspositie, maar we zijn er ook nog niet. Ik wil ook nog niet denken aan een eventuele volgende ronde. Als wij wakker blijven en scherp zijn zoals in de tweede helft moet het goed komen, maar we weten ook dat Emmen gevaarlijk kan zijn. Laten we zondag eerst maar eens de klus klaren en dan kijken we daarna wel vooruit.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven