Interview

Gregor Breinburg:'Terug naar de basis, dat heeft goed uitgepakt'

Gregor Breinburg:'Terug naar de basis, dat heeft goed uitgepakt'
Aanvoerder Gregor Breinburg stond na afloop van de wedstrijd tegen AZ met een goed gevoel in de catacomben van het Goffertstadion. “De afgelopen weken heeft de groep heel wat te verduren gehad. Er was een hoop gedoe binnen en buiten de club. Vandaag hebben we de schroom een beetje van ons afgespeeld.”

“Ik wil niet te veel terugblikken en kijk liever naar het heden. In dat heden ben ik gewoon blij met hoe het vandaag gelopen is”, aldus de middenvelder. “We hebben een redelijke pot gespeeld en hebben het AZ steeds moeilijk gemaakt. Het is wel weer typerend hoe we net voor de rust dat tegendoelpunt krijgen. Via een carambole valt die bal precies voor de voeten van Alireza, maar gelukkig zijn we vandaag blijven geloven en hebben we uiteindelijk veerkracht getoond. Dat is in de afgelopen weken wel eens anders geweest.”

“Het duurde lang voor de 2-1 viel, maar we zijn in ieder geval rustig gebleven. Als je tegen tien man speelt moet je nooit te gehaast gaan spelen, want juist dan ga je fouten maken. Uiteindelijk viel ‘ie net voor tijd precies goed voor Taiwo en eigenlijk zijn ze net voor tijd ook gewoon het lekkerst”, lachte Breinburg. Was het dan de gouden hand van Ron de Groot? Breinburg: “Nou, dat kun je best zeggen. Je kan ook gewoon met vier verdedigers blijven spelen, maar hij koos ervoor om een aanvaller voor een verdediger te brengen en vol voor de winst te gaan. Dat heeft uiteindelijk toch geresulteerd in een overwinning, dus die credits kunnen we hem best geven.”

Onder het duo De Groot/Pothuizen keerde N.E.C. ook terug naar het 4-3-3 systeem. Breinburg: “Weet je wat het is, als je met vijf man achterin speelt, wordt er veel naar elkaar gekeken. Nu heeft iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid. Aan de zijkanten sta je één op één, net als op het middenveld. Dat is gewoon duidelijk. Het moet niet te ingewikkeld zijn allemaal en dat is ook precies waar Ron en Patrick op gehamerd hebben: niet te ingewikkeld doen, terug naar de basis gaan en lekker vrij gaan voetballen. Eenvoudig, maar wel vanuit de organisatie. Dat heeft goed uitgepakt.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36