Algemeen

N.E.C. - FC Emmen in de media

N.E.C. - FC Emmen in de media
N.E.C. heeft het tweeluik met FC Emmen in de halve finale van de play-offs voor promotie- en degradatie positief afgesloten. De drentenaren werden zondagmiddag na de 1-3 overwinning in Emmen wederom opzij gezet, ditmaal met 1-0. N.E.C. kijkt nu uit naar de finale van Jupiler play-offs, waarin een barrage met NAC Breda het enige obstakel is op weg naar wederom een jaar Eredivisievoetbal in Nijmegen. Dit schreven de media over het duel met FC Emmen van zondag.

De Gelderlander

Kévin Mayi was met zijn eerste doelpunt in 2017 de matchwinnaar in de wedstrijd tegen FC Emmen en daarmee besliste de 24-jarige Fransman de wedstrijd op 1-0. Na afloop van de wedstrijd mocht hij zijn verslag doen bij De Gelderlander, hij zei het volgende: "Ik ben klaar voor de finale van de nacompetitie. Ik ben erg blij met mijn treffer, maar het heeft ook wel erg lang geduurd", vond Mayi. "Na de winter speelde ik bijna niet, dat was frustrerend voor me. Dit doet mij zo ontzettend goed. Ik weet wat ik kan en ik wil belangrijk zijn voor het team. Wij moeten in de Eredivisie blijven. We hebben nu vier wedstrijden op rij gewonnen en dat geeft ontzettend veel positieve energie. We zijn klaar voor NAC", aldus de matchwinnaar.

FOX Sports

Trainer Ron de Groot sprak na afloop met Hélène Hendriks: "Ik vind dat we deze wedstrijd goed hebben afgesloten en dat is natuurlijk het belangrijkste. In de openingsfase speelden we in een hoog tempo, maar na de 1-0 ebde dat wel een beetje weg", zag de interim-trainer van de Nijmegenaren. "Dat is ook niet zo erg, want je bent dan onbewust toch al met je hoofd bij donderdag en we hebben tegelijkertijd geen kans weggegeven. Zo'n tweede helft zie ik dan als een logisch gevolg terwijl je ondanks dat lage tempo nog voldoende kansen creëert. In de tweede helft moeten we dan zorgen dat we geen blessures en onnodige kaarten pakken. Dat laatste is niet helemaal gelukt".

"Ik ben er overigens van overtuigd dat wanneer we het tempo iets meer omhoog hadden geschroefd, dat we dan nog veel meer kansen hadden gecreëerd en ook vaker hadden gescoord. Helaas sluipen dit soort dingen er wel eens in, maar we zijn geen moment in de problemen gekomen vandaag", zo analyseerde De Groot. We moeten ons nu opmaken voor aanstaande donderdag. Het maakt me eigenlijk ook niet zo veel uit of we nu tegen NAC of Volendam hadden moeten spelen, maar het is dus NAC geworden. In Breda kan het natuurlijk spoken en ik verwacht dan ook dat het daar volle bak zal zijn. Ik zie het dan ook als een mooie wedstrijd om naar uit te kijken. De voorbereiding ziet er rustig uit voor ons. Morgen (maandag red.) gaan we uitlopen en zullen de wisselspelers normaal trainen, terwijl er dinsdag en woensdag twee lichte trainingen op het programma staan. In deze fase van het seizoen is het vaak wedstrijd-herstellen-wedstrijd en daar passen zware trainingen gewoon niet bij. We gaan met vier overwinningen op zak en een berg vertrouwen naar Breda, maar ik ben me er wel van bewust dat de knikkers pas in deze laatste twee wedstrijden worden verdeeld. Ik denk dat het gewoon belangrijk is dat we geen rare dingen gaan doen en vooral niet opeens iets anders moeten doen dan normaal."

Ook aanvoerder Gregor Breinburg gaf zijn analyse: "Ik ben heel erg blij dat we de volgende ronde hebben gehaald. Met de 1-3 overwinning op zak hoefden we vandaag natuurlijk niet zo nodig en ik denk dat we daarom ook niet al te best speelden. Het belangrijkste is echter dat we hebben gewonnen en dat we door zijn naar de volgende ronde, daar gaat het uiteindelijk om", vertelt Breinburg. "NAC heeft op papier hele redelijke spelers, maar ik vind dat we naar onszelf moeten kijken. We zijn momenteel in goede doen en hebben een aantal wedstrijden op rij gewonnen, maar dat moet tegen NAC natuurlijk ook gebeuren. Ik vind dat het ons ook niet zoveel moet uitmaken tegen wie we moeten, of het nu NAC of Volendam was geworden. We hebben maar één missie en dat is handhaving in de Eredivisie."

ELF Voetbal

Jay-Roy Grot sprak na afloop met voetbalmagazine ELF: "Of ik liever NAC of Volendam tref? Dat maakt mij echt niet uit. Ik heb daar geen voorkeur in en eerlijk gezegd heb ik me daar ook geen moment mee bezig gehouden. Ik dacht alleen aan onze wedstrijd", zo vertelde de 19-jarige aanvaller. De kans dat Grot aanstaande donderdag, net als in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen, wederom op de rechtsbuiten positie mag starten is groot. Hij zegt daarover het volgende: "Tegen AZ stond ik daar twee weken geleden ook al. Dat ging voor mijn gevoel toen gewoon goed, daarna overkwam mij hetzelfde tegen Heerenveen en in de eerste wedstrijd tegen FC Emmen. Ik heb van de D- tot en met de A-jeugd altijd op die positie gespeeld, dus ik weet wat er van me gevraagd word. Het maakt me ook niet uit waar ik speel, want ik wil deze wedstrijden mee maken. Het zijn mijn eerste play-offs", zo concludeert de jonge aanvaller. "Dit zijn speciale wedstrijden die op basis van twee duels worden beslist. We wilden vandaag winnen, net als donderdag. Ik denk dat we geleerd hebben van afgelopen donderdag, toen we als snel op achterstand kwamen. We hadden verwacht dat ze er vandaag ook direct op zouden klappen en daar waakten we voor. Uiteindelijk waren zij degene die afwachtten en wij de ploeg die het initiatief nam. Dat heeft goed uitgepakt."

 

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36