Ron de Groot: ‘Als we ervoor strijden, komt het goed’

Geschreven door Roel Klein

sc Heerenveen – N.E.C. seizoen 2016-2017

Ondanks de zege op Heerenveen, start voor N.E.C. donderdag de nacompetitie. Eerste tegenstander in de strijd om lijfsbehoud is daarin FC Emmen. Ron de Groot blikte op het gebruikelijke persmoment vooruit naar de wedstrijd, waarin hij scherpte en concentratie van zijn ploeg verwacht.

“Het komt goed, als we er maar voor strijden. We mogen ondanks de laatste twee zeges absoluut niet te makkelijk denken over FC Emmen”, stelt De Groot. “We zullen geconcentreerd moeten zijn en scherp moeten starten en daarmee de lijn doortrekken van de laatste twee weken. Als we dat doen, moeten wij daar ook kunnen winnen. Maar als je geen strijd levert, ben je gezien in de nacompetitie. Het zijn wedstrijden die nooit makkelijk of vanzelf gaan, het is echt een kwestie van overleven wat dat betreft. Maar we reizen wel met veel vertrouwen af naar Emmen en ik verwacht dat we goed voor de dag komen.”

Tegenstander FC Emmen eindigde dit seizoen als negende in de Jupiler League en rekende afgelopen week af met RKC in de eerste ronde van de play-offs. De Groot verwacht een stugge tegenstander tegenover zich, maar rekent vooral op de kracht van zijn eigen ploeg. “Emmen is een hele stugge ploeg, die vooral op snelheid gevaarlijk kan worden in de omschakeling. Het kunstgras blijft ook altijd lastig te bespelen. Maar wij gaan ons eigen spelletje spelen, waarbij we het simpel en duidelijk houden voor onszelf. We zullen wat dat betreft ook zeker niet te makkelijk denken over FC Emmen. Ondanks de teleurstelling van het mislopen van directe handhaving, heeft de focus de laatste dagen alleen maar op dit duel gelegen. Wat er in de competitie allemaal is gebeurd, telt nu niet meer. Alles draait alleen maar om het resultaat tegen Emmen en dat weet iedereen in deze groep.”

Onder een stralend zonnetje werkte de ploeg van De Groot woensdag ontspannen toe naar de confrontatie met Emmen. De Groot merkt dat zijn spelers ondanks alles weten waar ze de komende twee weken aan toe zijn. “Het is natuurlijk altijd afwachten hoe een groep omgaat met de druk van de nacompetitie, een training is echt wat anders dan de nacompetitie, maar vooralsnog is iedereen ontspannen en weet iedereen ook waar hij aan toe is; vier wedstrijden in elf dagen. Dat betekent minder hersteltijd en dat we echt de lijn van de laatste twee weken moeten doortrekken, omdat er weinig tijd is om tactisch bijvoorbeeld dingen aan te passen. We zullen niet teveel wisselen en zeker morgen starten we in dezelfde opstelling als tegen Heerenveen. Alleen Robin Buwalda ontbreekt donderdag in de selectie vanwege enkelklachten, voor de rest is iedereen er ook weer bij.”

Afwezig

Robin Buwalda (enkelblessure)

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven