Interview

Ron de Groot:'We willen dit zondag rechttrekken'

Ron de Groot:'We willen dit zondag rechttrekken'
Door de ongelukkige 1-0 nederlaag in Breda wacht voor N.E.C. zondag slechts één taak om lijfsbehoud in de Eredivisie te bewerkstelligen: in eigen huis winnen van NAC. Op het gebruikelijke persmoment blikte Ron de Groot vooruit op de wedstrijd, die hij ondanks de nederlaag met vertrouwen tegemoet gaat.

“Qua uitslag was het heel zuur natuurlijk, maar er is tegelijkertijd het grote vertrouwen op basis van het veldspel. We hebben meer dan voldoende kansen gecreëerd, alleen hebben we ze niet afgemaakt, zo simpel is het”, vertelt Ron de Groot na afloop van de training. “Dat is voor een gedeelte kwaliteit, maar het zat met name in de tweede helft ook echt niet mee. Een afgekeurde goal, ballen op de paal, twee keer dat we recht hadden op een strafschop. Het belangrijkste is nu dat we ondanks deze nederlaag de kansen blijven creëren en dan rustig blijven in de afronding, de boel niet gaan forceren. Als we gaan panikeren en daardoor de verkeerde keuzes maken voor het doel, gaat dat laatste balletje juist niet tegen het net.”

Ondanks de nederlaag heeft De Groot nog altijd vertrouwen in een goed eindresultaat zondag, waarmee N.E.C. zich kan handhaven in de Eredivisie. De spelersgroep deelt volgens de trainer dat gevoel. “Het vertrouwen over het spel overheerst in de groep. Iedereen voelt dat dit geen onoverkomelijke uitslag is. Natuurlijk zaten er jongens gisterenavond even stuk, maar dan kan een nachtje rust alweer veel doen zag ik vanochtend. En natuurlijk is het heel vervelend dat we met een 1-0 achterstand moeten beginnen, maar daar kunnen we nu niets meer aan doen. Ik vind dat we er nog steeds goed op staan, het vertrouwen is groot. We willen dit zondag in eigen huis rechttrekken, met 12.000 man erachter.”

Von Haacke geschorst

N.E.C. kan zondag niet beschikken over Julian von Haacke, die donderdag zijn tweede gele kaart in de play-offs kreeg en daardoor automatisch voor één duel is geschorst. Ook Robin Buwalda moet de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, de verdediger kampt nog altijd met een enkelblessure. Wie de plek van Von Haacke in de basis overneemt, wil De Groot nog niet vertellen. “Met de staf gaan we de komende twee dagen kijken hoe we die positie gaan invullen en of we op andere plekken nog iets moeten aanpassen richting zondag.” Lorenzo Burnet viel in de tweede helft tegen NAC uit met een lichte heupblessure, maar is volgens De Groot na wat behandelwerk inmiddels alweer fit genoeg om zondag in actie te komen.

Afwezig

Julian von Haacke (geschorst)

Robin Buwalda (enkelblessure)
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36