Algemeen

sc Heerenveen - N.E.C. in de media

sc Heerenveen - N.E.C. in de media
N.E.C. boekte zondagmiddag in de afsluitende speelronde van de Eredivisie een knappe 0-2 overwinning op bezoek bij SC Heerenveen. Ondanks de drie punten moeten de Nijmegenaren toch de nacompetitie in, want ook Sparta Rotterdam besloot de reguliere competitie met een overwinning. De ploeg van trainer Ron de Groot kan dankzij de wedstrijd in Heerenveen echter met vertrouwen uitkijken naar de barrage met FC Emmen. Dit schreven de media over het duel in het hoge noorden.

De Gelderlander

Aanvaller Arnaut Groeneveld stond na afloop van de wedstrijd de verslaggevers van De Gelderlander te woord. Hij zei het volgende: "Als je van AZ en Heerenveen wint, dan heb je zeker kwaliteit". De 20-jarige aanvaller wees N.E.C. in het Abe Lenstra Stadion de weg naar de zege. Hij zette N.E.C. met een knappe uithaal op voorsprong tegen Heerenveen, op aangeven van Dario Dumić. Daarbij maakte hij zijn eerste treffer in zijn twaalfde eredivisiewedstrijd. "Ik had al een aantal keren best goed gespeeld, maar een goal ontbrak’’, aldus Groeneveld. "Dit is hartstikke mooi.’’

"We leken in de slotfase op koers voor klassenbehoud, maar dan worden we alsnog achterhaald door Sparta. Ik hoorde na de wedstrijd pas de andere uitslagen. Dat was wel balen, maar we moeten door. We willen met z'n allen in de Eredivisie blijven en ik denk dat deze wedstrijd ons wel het goede gevoel geeft om dat te bewerkstelligen", aldus Groeneveld. "We gaan ons nu verdiepen in FC Emmen, maar als je van AZ en Heerenveen wint dan ga je daar wel met vertrouwen naar toe. Ik vind gewoon dat wij aan onze stand verplicht zijn om ons te handhaven."

FOX Sports

Trainer Ron de Groot kon in zijn tweede wedstrijd als oefenmeester bij N.E.C. alweer de tweede overwinning bijschrijven. Hij verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's: "Ik denk dat we met een positief gevoel terug kunnen kijken op deze wedstrijd. Ik denk dat we goed hebben gepeeld, veel kansen hebben gecreëerd en vind dat we onszelf met 0-2 eigenlijk nog te kort hebben gedaan", aldus De Groot. Het is natuurlijk wel lastig dat we zelf winnen en op het moment dat we de kleedkamer in stappen vervolgens zien dat Sparta ook heeft gewonnen. Dan weet je dat je nacompetitie moet spelen. Natuurlijk houden we de tussenstanden ook vanaf de bank in de gaten, we konden het ook wel aan het publiek merken."

"We proberen zelf te voetballen en bij tijd en wijlen gaat dat best aardig. Als je ziet hoe vaak we er vandaag voetballend doorheen kwamen, dan biedt dat een mooi perspectief voor de play-offs. We moeten alleen zorgen dat we in de eindfase de laatste pass beter verzorgen", vindt de oefenmeester. "In Emmen treffen we een fysiek sterke ploeg die alles op basis van kracht doet. Het zal zeker niet makkelijk worden, maar we reizen na deze twee overwinningen met vertrouwen af. We blijven positief."

Ook aanvoerder Gregor Breinburg verscheen in Heerenveen voor de camera's van FOX: "We wisten dat we het niet in eigen hand hadden en dat we in ieder geval moesten winnen. We hebben alles gedaan wat we moesten doen en het is dan jammer dat het op de andere velden tegenzit voor ons. Ik denk dat als we zo spelen in de play-offs dat het wel goed gaat komen", vertelt de aanvoerder. "Stiekem hoop je natuurlijk dat vandaag de laatste wedstrijd is en dat je veilig bent. Het mocht helaas niet zo zijn, maar aan de andere kant hebben we vandaag ook een prima wedstrijd op de mat gelegd. Ik sta hier dus ook een beetje met een dubbel gevoel."

Omroep Gelderland

Doelman Joris Delle werd door Omroep Gelderland uitgeroepen tot Gelders voetballer van de week. Na de wedstrijd verscheen hij dan ook voor de camera's van de regionale omroep. "Ik dacht even dat we veilig waren, maar daar moest ik helaas snel weer op terugkomen", aldus Delle. "We waren veilig tot de 82e minuut, maar toen scoorde Sparta. Nu moeten we ons richten op de play-offs, nog vier wedstrijden. We hebben vandaag uitstekend gespeeld. Het verschil is dat we nu wel scoren en gewoon niets tegen krijgen. Dat geeft vertrouwen."

"Ik heb nog nooit play-offs meegemaakt", geeft de goalie toe. "Dit is nieuw voor mij. Met Cercle Brugge hebben wij ons destijds net veilig gespeeld. Dit worden een soort bekerwedstrijden, maar we gaan er vol vertrouwen in met deze vorm. Op persoonlijk vlak gaat het ook lekker. Het einde van het seizoen draaien we beter, maar nu moeten we het ook gaan afmaken. Dat zie ik positief tegemoet."

Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36