Maatschappelijk

Vierde editie van Special Day @ N.E.C

Vierde editie van Special Day @ N.E.C
Op donderdag 1 juni 2017 organiseren N.E.C. Doelbewust, Special Heroes, Uniek Sporten, Gemeente Nijmegen en HAN Sport en Bewegingseducatie voor de vierde keer de Special Day @ N.E.C. Deze sport- en speldag is speciaal voor kinderen met een beperking. De kinderen maken kennis met het sportaanbod in Nijmegen en worden extra gemotiveerd om te gaan sporten.

Buurtsportcoach Erik Groenen: “De kinderen zijn bijvoorbeeld slechthorend, langdurig ziek, autistisch of hebben een gedragsproblematiek of een lichamelijke beperking. Velen hebben al diverse malen op school kennis gemaakt met de sport- en sportverenigingen. Vandaag hopen wij deze kids zó enthousiast te maken voor een sport dat ze zich aansluiten bij een sportvereniging."

Aanwezige scholen

Verschillende sportverenigingen uit Nijmegen met speciaal sportaanbod verzorgen tijdens de Special Day @ N.E.C. gastlessen om te laten zien dat er voldoende sportmogelijkheden zijn voor kinderen met een beperking. In de ochtend (van 10.00 – 12.00 uur) komen 140 kinderen uit groep 7 en 8 van basisscholen uit Nijmegen en omgeving. Talita Koemi, Kentalis Marwindt, Entrea P.I. school en de Windroos zijn dit jaar aanwezig.

In de middag (van 12.30 – 14.30 uur) komen er 150 leerlingen uit het eerste en tweede jaar van het voorgezet speciaal onderwijs. De deelnemende scholen zijn Marwindt, Kristallis H400, Kristallis Neerbosch en Talita Koemi.

HAN Sport- en Bewegingseducatie studenten begeleiden de gehele dag alle onderdelen.

Het programma

De dag wordt gestart door Jochem van Gelder, daarna zullen de kinderen een goede warming-up krijgen doormiddel van een choreografie. Na de warming-up nemen de kinderen onder andere deel aan basketbal, korfbal, free runnen en natuurlijk voetbalspelletjes en –wedstrijden.

Om 12.30 uur start het programma voor de leerlingen van het voorgezet speciaal onderwijs. Ook zij nemen deel aan de clinics of aan het voetbaltoernooi.

Alle kinderen (en hun begeleiding) krijgen gedurende de dag informatie over hoe ze zich kunnen aanmelding bij de sportvereniging die zijn het leukste vinden, of bij de sport waar zij het meeste plezier aan hebben beleefd.

De organisatie

Dit jaar zijn er voor het eerste vijf maatschappelijke organisaties betrokken bij de organisatie van de Special Day @ N.E.C.: Uniek Sporten, N.E.C. Doelbewust, Special Heroes, Gemeente Nijmegen en HAN Sport- en Bewegingseducatie. De organisaties zetten zich gedurende het seizoen enerzijds in om meer mensen met een beperking aan het sporten te kijken. Anderzijds ondersteunen zij verenigingen bij verschillende vraagstukken zoals het werven van leden op het opleiden van vrijwilligers. Vanuit HAN Sport- en Bewegingseducatie worden er studenten aangesteld die een deel van de organisatie op zich nemen en op de dag zelf de deelnemers begeleiden en helpen waar nodig.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36