Voorbeschouwing halve finale Jupiler Play-Offs: FC Emmen

Geschreven door Teun van Thiel

sc Heerenveen – N.E.C. seizoen 2016-2017

Heel even stond N.E.C. afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Heerenveen boven ‘de streep’. Op dat moment leidde N.E.C. zelf in Friesland, stond Roda JC achter tegen Vitesse en stond het 1-1 in de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en Sparta. Helaas wist Sparta uiteindelijk nog twee keer te scoren, waardoor niet N.E.C. maar de Rotterdammers de play-offs om promotie/degradatie wisten te ontspringen. N.E.C. moet op zijn beurt eerst als winnaar uit de bus komen in een tweestrijd met FC Emmen, om het daarna eventueel op te nemen tegen de winnaar van de ontmoetingen tussen NAC en FC Volendam en zo een langer verblijf in de Eredivisie af te dwingen.

Aan die missie kan de ploeg van Ron de Groot in ieder geval met opgeheven hoofd beginnen. Het trainersduo De Groot/Pothuizen heeft de koppies binnen hun ploeg weer omhoog gekregen, met zes punten uit de laatste twee Eredivisiewedstrijden tot resultaat. Na de winst tegen AZ in Nijmegen werd afgelopen weekend ook Heerenveen (0-2) aan de Nijmeegse zegekar gebonden. Door die twee overwinningen zal N.E.C. in ieder geval met een positief gevoel beginnen aan de strijd tegen FC Emmen, die aankomende donderdag in Drenthe zal beginnen. Om 20.45 uur is de JENS Vesting (sinds 2014 de naam van het stadion van FC Emmen) het toneel van de eerste van twee wedstrijden tussen Emmen en N.E.C. Emmen wist de tweede ronde van de play-offs te bereiken door in de eerste ronde af te rekenen met RKC. De Waalwijkers wisten in Emmen weliswaar met 0-1 te winnen, maar hadden een paar dagen eerder in eigen huis een flink pak op de broek gekregen van de Drentenaren: 1-5. Het openingsdoelpunt van Emmen werd in Waalwijk gemaakt door een oude bekende voor N.E.C.: Youri Loen.

In de Jupiler League eindigde de ploeg van trainer Dick Lukkien op een negende plaats, met 55 punten uit 38 wedstrijden. Topscorer bij de Drentenaren was dit seizoen linksbuiten Cas Peters, die veertien keer wist te scoren in 36 wedstrijden. Centrumspits Rogier Krohne volgt op gepaste afstand met 7 treffers in 22 wedstrijden. Door de winst tegen RKC treedt Emmen volgens trainer Dick Lukkien vol vertrouwen aan tegen N.E.C. De oefenmeester gaf al aan geen voorkeur te hebben voor een bepaalde Eredivisieploeg als tegenstander. “We wisten niet wie onze tegenstander zou gaan worden, maar we gaan ons nu gewoon voorbereiden op N.E.C. Ik denk ook dat er tegen die ploeg voor ons iets te halen is”, zo zei hij tegen RTV Drenthe.

Voor N.E.C. is het zaak om over twee wedstrijden aan te tonen dat er voor FC Emmen juist niks te halen is. Na de heenwedstrijd in Emmen volgt zondag (16.45 uur) in de Goffert het sluitstuk van het tweeluik. Mocht in Emmen donderdag niet gewonnen worden door N.E.C., dan kan de ploeg dat zondag in Nijmegen dus nog rechttrekken. Hopelijk met de steun van een volle Goffert, waar mensen met een seizoenkaart gratis naar binnen mogen tijdens de play-offs.

Als N.E.C. uiteindelijk inderdaad als winnaar uit de bus komt uit de strijd tegen Emmen, dan wacht in de finale van de play-offs NAC of FC Volendam. Als daar dan ook nog van gewonnen wordt, is N.E.C. ook volgend seizoen ‘gewoon’ weer in de Eredivisie actief. Nog vier keer de mouwen opstropen en knokken voor rood, zwart en groen dus! Vier keer alles geven, zowel op het veld als op de tribune en dan komt hopelijk toch alles weer goed.

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven