N.E.C. legt vijftal jeugdspelers vast

Algemeen,

Jeugdspelers

Vijf jeugdspelers van de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss tekenen vrijdag 9 juni hun eerste profcontract. Mex Bakker, Jorn Hiensch, Bart Spierings, Samed Oztoprak en Rick Wouters tekenen een contract voor twee jaar en spelen aankomend seizoen in Jong N.E.C.

De vijf spelers kwamen afgelopen twee seizoenen uit in N.E.C./FC Oss O19 en hadden veel succes in de Eredivisie O19. Niet voor niets werd het team onlangs nog uitverkozen tot beste Nijmeegse sportploeg van 2016. Hoofd Jeugdopleiding Iddo Roscher: “Mex Bakker (19 jaar) is een Nijmeegse spits die sinds 2007 bij de academie van N.E.C. speelt. Naast zijn drukke voetbalbestaan studeert Bakker aan de Universiteit van Amsterdam. Jorn Hiensch (18 jaar) uit Bennekom speelt sinds 2008 bij N.E.C./FC Oss als verdedigende middenvelder. Hiensch was afgelopen seizoen aanvoerder van onder 19 jaar.”

Roscher vervolgt: “De dynamische middenvelder Samed Oztoprak (19 jaar) is afkomstig uit Tiel en is sinds 2007 actief op de academie. Linksback Rick Wouters (19 jaar) speelt eveneens sinds 2007 bij de Voetbal Academie N.E.C./FC Oss. Tot slot tekenen we ook Bart Spierings (19 jaar) uit Schaijk. Hij speelt sinds 2008 bij, kan als rechtsback uit de voeten en als defensieve middenvelder.”

De stap maken

Technisch manager Edwin de Kruijff over het vastleggen van de talenten: “We hebben afgelopen seizoen allemaal kunnen zien wat talent van eigen opleiding kan bereiken én wat ze kunnen betekenen voor de eerste selectie. We zijn dan ook ontzettend blij dat we deze vijf jongens hebben weten te binden, met als doel ze natuurlijk door te ontwikkelen zodat ook zij uiteindelijk die stap kunnen maken naar het eerste van N.E.C.”

Samed
Oztoprak was helaas verhinderd bij het tekenmoment en ontbreekt om die reden op de foto’s.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven