Adrie Bogers aangesteld als hoofdtrainer-coach van N.E.C.

Algemeen,

Adrie Bogers

N.E.C. heeft Adrie Bogers per direct aangesteld als nieuwe hoofdtrainer-coach voor het seizoen 2017-2018. De optie in het contract van Bogers is gelicht, waardoor de oefenmeester vastligt tot 1 juli 2019.

De in Breda geboren Adrie Bogers (52 jaar) speelde bij NAC Breda, RKC Waalwijk, KV Mechelen en Willem II. Uiteindelijk sloot hij zijn betaald-voetbalcarrière af bij de club waar hij in totaal 250 wedstrijden voor actief is geweest: RKC Waalwijk. Na zijn profcarrière ging Bogers aan de slag als trainer van Jong RKC. In december 2011 verkaste hij met trainer Željko Petrović naar het Japanse Urawa Red Diamonds. In het verre Oosten bekleedde Bogers de functie van assistent-trainer. In 2012 keerde de Brabander terug naar zijn geboortestad om de functie van assistent-trainer invulling te geven bij NAC Breda, waar hij ook nog even interim-hoofdcoach is geweest. In het seizoen 2013-2014 werd Bogers aangesteld als hoofdtrainer bij eerstedivisionist Sparta Rotterdam. Na zijn vertrek in Rotterdam bekleedde hij nog twee jaar de functie van assistent-trainer bij Willem II.

Technisch directeur Remco Oversier licht de nieuwe positie van Bogers toe: “We hebben de afgelopen weken met meerdere kandidaten gesproken, passend in het gewenste profiel. Zij bleken de stap naar N.E.C. echter om verscheidene redenen niet te kunnen maken.”

Oversier vervolgt: “Ondertussen stond er met de aanstelling van Adrie en aan zijn zijde Patrick Pothuizen en Wilfried Brookhuis en ondersteuning vanuit de beloften door Ron de Groot en Jeffrey Leiwakabessy natuurlijk al een sterke staf met voldoende N.E.C. DNA op het veld de afgelopen twee weken. Adrie heeft het natuurlijke aanzien, beschikt over de nodige ervaring en weet wat er nodig is om in de top van de Jupiler League te presteren. De keuze om hem tot hoofdtrainer-coach te benoemen is daarom misschien verrassend, maar ook logisch. Zo wijken we namelijk niet af van het plan dat we opgezet hebben. Door de optie in het contract van Adrie te lichten, bouwen we door aan de lange termijn. Voor het einde van het seizoen 2017-2018 gaan we kijken of dat in de functie van hoofdtrainer of van assistent-trainer zal zijn in de toekomst.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven