Wedstrijdverslag

N.E.C. in eerste oefenduel onderuit tegen SC N.E.C.

N.E.C. in eerste oefenduel onderuit tegen SC N.E.C.
In de openingswedstrijd van het seizoen 2017-2018 heeft N.E.C. zijn meerdere moeten erkennen in de amateurs van de sportclub. Op sportcomplex De Eendracht had SC N.E.C. aan een wonderschone treffer van Younes Corty genoeg om de winst binnen te halen: 1 - 0.

Het doelpunt van Corty viel zo ongeveer halverwege het eerste bedrijf, daar waar N.E.C. tot op dat moment nog geen extreem grote kansen had weten te creëren. Het dichtst bij nog kwam Jordan Larsson, die een vrije trap van zo'n 25 meter afstand boven op de deklat mikte. Aan de kant van N.E.C. was verder met name Anass Achahbar erg dreigend, maar door stug defensief werk van de thuisspelende amateurs wist ook de kleine spits nog niet tot scoren te komen.

Met maar liefst 10 nieuwe namen na de onderbreking zocht N.E.C. steeds nadrukkelijker de aanval en doken vooral Mohamed Rayhi, Kévin Mayi, Arnaut Groeneveld en Segun Owobowale meerdere malen gevaarlijk op voor het doel van de sportclub, maar telkens stond of het vizier niet helemaal op scherp of miste een doelpoging kracht.

Doelpunten bleven daardoor ook in de tweede helft uit, waardoor N.E.C. zijn eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding van het seizoen 2017-2018 met een nederlaag afsloot.

Aankomende zaterdag wacht in Opheusden het volgende oefenduel. Dan staat de ploeg van Adrie Bogers vanaf 15.00 uur tegenover DFS.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36