N.E.C. in tweede oefenduel voorbij aan DFS

Geschreven door Mark van Zutphen

sv DFS – N.E.C. seizoen 2017-2018

N.E.C. heeft vanmiddag in Opheusden met 0 – 3 gewonnen van DFS. In het tweede oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 zorgden Anass Achahbar, Segun Owobowale en Ragnar Oratmangoen voor de Nijmeegse doelpunten.

Het duel op Sportpark ’t Heerenland begon weinig voortvarend. N.E.C. had aanvankelijk veel moeite met de zaterdaghoofdklasser, die de linies erg gesloten hield. Op een afstandsschot van Joey Sleegers na, dat net langs het doel van DFS hobbelde, vielen er in het eerste halfuur amper kansen te noteren.

Nog in de eerste helft brak N.E.C. echter wel de ban en het was Achahbar die het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Een van richting veranderd schot belandde in de kruising achter DFS-goalie Peter Veeneman: 0 – 1. Vlak voor rust was Arnaut Groeneveld nog dicht bij een tweede Nijmeegse treffer, maar nu had Veeneman wel een antwoord op zijn harde vrije trap.

Ook na de onderbreking duurde het lang voordat er wat noemenswaardig voorviel, maar nadat Owobowale na zo’n 70 minuten voor de 0 – 2 had gezorgd, regen de mannen van assistent-trainer Adrie Bogers de kansen aaneen. Onder andere Kévin Mayi, Mohamed Rayhi en Reagy Ofosu kregen mogelijkheden tot scoren, maar allen slaagden daar niet in. Oratmangoen deed dat vlak voor het sluiten van de markt nog wel. Op aangeven van Rayhi rondde de aanvallende middenvelder koeltjes af en bepaalde de eindstand daarmee op 0 – 3.

Het volgende oefenduel voor N.E.C. staat gepland voor aankomende donderdag 13 juli 19.00 uur. Dan staan de Nijmegenaren op Sportpark Het Bospad tegenover VV Alverna.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven