Interview

Adrie Bogers:'We zijn voorbereid en klaar voor de start'

Adrie Bogers:'We zijn voorbereid en klaar voor de start'
Na anderhalve maand voorbereiding start N.E.C. vrijdag eindelijk weer met het echte werk. In eigen huis start N.E.C. de competitie tegen Almere City FC. Hoofdtrainer-coach Adrie Bogers blikte tijdens zijn eerste persuurtje van het seizoen vooruit naar het duel.

"We hebben een degelijke voorbereiding gedraaid met goede en minder goede wedstrijden, maar de voorbereiding is er juist om uit te proberen. Er zijn natuurlijk ook ondertussen veel spelers gegaan en veel spelers gekomen, dat maakt het soms wat lastiger. Ondertussen staat er een hele degelijke en goede groep waar ik veel vertrouwen in heb. We zijn er klaar voor", verklaart Bogers. "De komst van de nieuwe jongens zie ik als iets heel positiefs. Met concurrentie gaat het niveau omhoog. En we moeten realistisch zijn want de transfermarkt is nog open. Er kunnen nog altijd spelers vertrekken. Pas op 1 september weet je écht hoe je erop staat."

Rugnummers

Er was afgelopen week veel te doen over de rugnummers die toegekend zijn aan verschillende spelers. Daar kan Bogers heel duidelijk over zijn: "de rugnummers zeggen niets over het wel of niet spelen, of over bepaalde vertrekwensen van spelers. Joshua Smits krijgt de voorkeur op basis van de voorbereiding en onze manier van spelen en draagt daarom rugnummer 1. Daar heeft een eventueel vertrek van Joris niets mee te maken. We kiezen de beste elf. Deze spelersgroep moet het samen gaan doen en we zijn blij met iedereen die daarbij zit. We bouwen niet een ploeg om één speler heen." 

Aanvoerderschap

Mart Dijkstra is dit seizoen de nieuwe aanvoerder van N.E.C. Bogers: "Die keuze is gemaakt op basis van zijn persoonlijkheid en hoe hij zich manifesteert binnen de groep. Gregor heeft al een tijd geleden bij me aangegeven liever geen aanvoerder meer te willen zijn, omdat hij zich wil focussen op zijn eigen spel binnen het team. Dat vind ik een plausibele verklaring en heeft dan ook niets te maken met een transfer of vertrekwens."

Uitdagingen

Natuurlijk leeft bij velen de vraag hoe N.E.C. om zal gaan met de tik van de degradatie en het verwachtingspatroon in de Jupiler League. Bogers denkt dat zijn ploeg weet wat er op het spel staat: "De knop is duidelijk omgegaan in de voorbereiding. We spelen in deze competitie en we zijn gretig om die uitdaging aan te gaan. De spelers weten dat als je dit op 80 of 90% aangaat, je er bedrogen uitkomt. Dat brengt wellicht wel druk met zich mee doordat je het hoogste budget hebt in de Jupiler League, maar daar moeten we mee omgaan. En natuurlijk is de omgeving nog gepint op het scenario van 2014-2015, maar de staf en de spelersgroep zijn zich ervan bewust dat we in het nu leven en dat die prestatie van toen niets zegt over het heden. Deze spelers moeten het gaan doen en ik denk dat ik een groep heb die de strijd om promotie naar de Eredivisie, aan kan gaan. Morgen gaan we daaraan beginnen."

Afwezigen

"Jari Schuurman en Sven Braken ontbreken bij de selectie. Zij waren vandaag pas voor het eerst op de club en hebben vanochtend één keer getraind, in het krachthonk. Jari heeft bovendien afgelopen zomer een zwaar virus onder de leden gehad en kan nog niet een volledige wedstrijd spelen. Frank Sturing is ook nog afwezig, hij traint al wel weer mee met de groep maar is een aantal weken erg ziek geweest. Kevin Jansen is nog op de weg terug van zijn blessure", aldus Bogers.

Jari Schuurman (te kort bij selectie)

Sven Braken (te kort bij selectie)

Kevin Jansen (knieblessure)

Frank Sturing (nog niet wedstrijdfit)

 
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36