Interview

Dijkstra:'We hebben keihard geknokt voor het punt'

Dijkstra:'We hebben keihard geknokt voor het punt'
N.E.C. hield aan de lastige uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles een punt over, maar in de tweede helft kwamen de Nijmegenaren een aantal keer goed weg. Mart Dijkstra vond het jammer dat N.E.C. de wedstrijd niet kon domineren, maar was ook tevreden met een punt.

“Het lukte ons in de tweede helft niet meer om te domineren. We hoopten nog op een bevlieging van de offensieve spelers om wellicht toch nog de tweede goal te kunnen maken, maar uiteindelijk hebben we eigenlijk alleen maar kunnen knokken om het punt vast te houden”, zei de middenvelder. “Natuurlijk wil je graag iedere wedstrijd goed spelen en de tegenstander je wil opleggen, maar af en toe is dat gewoon niet mogelijk. Dan kun je alleen maar keihard werken en het is goed om te zien dat we dat gedaan hebben.”

De 27-jarige middenvelder was de motor van het elftal en was overal op het veld te vinden. Dat is volgens Dijkstra ook wat trainer Adrie Bogers van hem verwacht. “De trainer wil dat ik met mijn loopvermogen het team ondersteun. Ik kan achterin mijn bijdrage leveren bij de opbouw en ook moet ik voor het vijandelijke doel opduiken. Ook is het mijn taak om het elftal goed neer te zetten en de jongens te helpen waar dat nodig is. Deze wedstrijd was dat vooral in de tweede helft wat lastiger, maar ik denk dat het wel goed gegaan is.”

Deze zomer kwam Dijkstra over van Sparta Rotterdam. Een nieuwe omgeving dus voor de blonde aanjager van het elftal, die zeer te spreken is over zijn nieuwe club. “Ik ben enorm goed opgevangen bij N.E.C.”, vertelde Dijkstra. “Vanaf het begin voelde ik me hier welkom en we hebben een hele goede groep staan die het ver kan schoppen. Ik ben heel erg tevreden dat ik bij N.E.C. zit en ik kan alleen maar positieve dingen zeggen over mijn eerste maanden in Nijmegen.”

De doelstelling voor de Nijmegenaren dit seizoen is helder. “Wij willen promoveren”, zei Dijkstra overtuigd. “Ik weet ook zeker dat we dat kunnen met de spelers die wij in onze selectie hebben. Natuurlijk gaan we nog meer lastige wedstrijden krijgen en wordt het heel moeilijk, maar daarom denk ik dat het goed is dat we vandaag het punt uit het vuur hebben gesleept. Daar kunnen we alleen maar van leren op weg naar de volgende wedstrijden.”
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36