Algemeen

Go Ahead Eagles - N.E.C. in de media

N.E.C. kende vrijdagavond een voortvarende start tegen Go Ahead Eagles, echter lukte het de Nijmegenaren niet de drie punten mee te nemen uit Deventer. De wedstrijd eindigde in 1-1. Met deze uitslag mochten de bezoekers het meest tevreden zijn. Dit schreven de media over het duel.

De Gelderlander

Na de goede competitiestart tegen Almere City FC, 3-1 overwinning, trad N.E.C. voor het eerst aan in een uitwedstrijd. Na afloop van de wedstrijd deed trainer Adrie Bogers verslag bij De Gelderlander, daar zei hij het volgende: ''Voor ons was het kijken hoe we de lijn van vorige week door zouden zetten. Ik weet hoe het hier in Deventer kan gaan. We wisten dat het lastig zou worden en dan ben je benieuwd hoe we daarmee omgaan.''

De coach zag dat zijn nieuwe spits, Sven Braken, direct van waarde was. ''We kwamen nog mooi op voorsprong'', vervolgt Bogers. ''Maar daarna werd het lastig. Go Ahead speelde met veel fysieke kracht en opportunisme. De 1-1 viel snel en uiteindelijk zie je dat Go Ahead de wedstrijd overneemt en wij moeite hebben ons spel te spelen en de vrije man te vinden. Dan mag je blij zijn dat je hier een punt wegsleept. Voor ons is dit een mooie les om het qua spel weer beter te doen in de komende wedstrijden, want daarin hebben we het vandaag een beetje laten liggen.''

FOX Sports

Mart Dijkstra prijst zich na afloop van de wedstrijd met Go Ahead gelukkig met een punt. ''Op basis van de kansen moesten wij er harder voor werken om het punt te behouden dan zij, eerlijk gezegd'', begint de aanvoerder van de Nijmegenaren. ''We weten dat we spelers hebben die uit het niets iets kunnen creëren, dus daar hoopten we nog een beetje op. Helaas mocht dat niet zo zijn. Ik denk dat we het punt maar moeten koesteren'', aldus Dijkstra.

''De tweede helft werden we slordiger aan de bal en konden we minder vaak inspelen en doorvoetballen dan in de eerste helft. Ik denk dat dat de voornaamste reden is dat wij in de tweede helft veel minder in ons spel kwamen dan in de eerste helft. Dat ligt alleen aan onszelf'', sluit de middenvelder af.

Omroep Gelderland

''Het was een lastig avondje. We zijn er niet uitgekomen, nee'', aldus doelman Joshua Smits. ''Met name aan de bal had ik het gevoel dat we niet het initiatief hadden om de vrije man te zoeken en te creëren. Het was onrustig en dan gaan we uiteindelijk met lange ballen spelen en dat is gewoon niet ons spel'', stelt de keeper.