Interview

Jordan Larsson: “Twee treffers voelen ook als revanche op mezelf”

Jordan Larsson: “Twee treffers voelen ook als revanche op mezelf”
Met twee goals stond Jordan Larsson vrijdagavond aan de basis van de 3-1 overwinning van N.E.C. op Almere City. De Zweed werd na afloop zelfs verkozen tot Man of the Match. Niet geheel verrassend stond er in de catacomben dan ook een uitgelaten Larsson zijn verhaal te doen.

“Wat we vandaag hebben laten zien, is een perfecte teamprestatie. We hebben de wedstrijd gecontroleerd en ondanks dat ze terug konden komen tot 1-1 hebben we daarna de wedstrijd direct afgemaakt”, aldus Jordan Larsson. Hij was daarin zelf een belangrijke factor, door zowel de eerste als de derde treffer van N.E.C. aan te laten tekenen. “Sinds ik naar de club ben gekomen, heb ik gewacht op deze goals. Het zijn m’n eerste twee doelpunten en dat ik het nu eindelijk in de eerste wedstrijd van het seizoen kan laten zien, maakt het extra lekker. Maar de drie punten van vandaag zijn nog belangrijker hoor. Dit is precies zoals je wil beginnen aan een nieuw seizoen.”

Larsson kreeg van trainer Adrie Bogers de voorkeur in de spits, als een echte nummer 9. Het is de positie die Larsson voor zichzelf nastreeft en waar hij hoopt dit seizoen te excelleren. “Dit is de positie die ik wil bespelen. Ik vind natuurlijk dat ik daar de beste in ben, al is het uiteindelijk aan de trainer om een keuze te maken wie de positie invult. Uiteindelijk wil ik vooral gewoon spelen en dat doe ik dan waar de trainer mij nodig heeft.” In de spits had hij in ieder geval een goede connectie met Arnaut Groeneveld, die op allebei de treffers van Larsson de assist verzorgde. “Ik heb met Arnaut absoluut een speciale band, zowel binnen als buiten het veld. Het is een geweldige gozer en een perfecte teamgenoot, dat liet hij vandaag wel zien met twee assists en een goal. De goals die ik vandaag maak op aangeven van hem, zijn precies de goals die we op de training ook regelmatig maken. Het zijn voor mij echte spitsengoals met de goede voorzetten vanaf de zijkant. En dan maakt hij ook nog eens die geweldige tweede goal. Daar laat hij echt zien wat voor speciale speler hij is.”

In de winterstop van het vorige seizoen maakte Larsson zijn entree bij N.E.C. In de eerste paar maanden lukte het hem niet om een doorbraak te forceren, maar met twee treffers tegen Almere City kon hij vrijdag ook zijn eerste titel als Man of the Match binnen slepen. Dat maakte de avond voor Larsson nog net iets specialer. “Het is fantastisch om Man of the Match te worden. Het voelt voor mezelf ook als een stukje revanche. Ik heb een paar moeilijke maanden gehad toen ik hier arriveerde, waarin ik weinig aan spelen toekwam en helemaal niet scoorde, dus om nu in de eerste wedstrijd er direct te kunnen staan met twee doelpunten is geweldig. Ik heb vandaag kunnen laten zien dat ik goed genoeg ben om bij N.E.C. in actie te komen.”

N.E.C. is met de 3-1 zege op Almere uitstekend begonnen aan de jacht op promotie. Larsson ziet dat het vertrouwen binnen de spelersgroep groot is en dat er nog mooie dingen in het vat zitten. “Ik denk dat we hebben laten zien hoe goed wij kunnen zijn en dat het met het vertrouwen wel goed zit in de selectie. Als we zo blijven spelen, kunnen we nog geweldige dingen laten zien en gaan we volgens mij gewoon ‘all the way’. We moeten er natuurlijk altijd voor waken dat het niet omslaat in gemakzucht of dat we de teugels iets laten vieren. Ik denk dat we bij de gelijkmaker bijvoorbeeld iets teveel in het defensieve dachten en Almere net iets teveel de ruimte gaven om er iets van te maken. Dat is een valkuil waar we niet in mogen trappen en ik denk dat we na rust hebben laten zien dat we daar ook heel goed mee om kunnen gaan. Als we die scherpte kunnen bewaren, is er nog heel veel mogelijk dit seizoen.”
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31