Tien N.E.C.’ers houden VVV-Venlo op 1-1

Geschreven door Remy Maessen

VVV-Venlo – N.E.C. 2017-2018
N.E.C. en VVV-Venlo hielden elkaar in een zonnige Koel in evenwicht. Waar Arnaut Groeneveld de Nijmegenaren op voorsprong bracht, was het niet veel later Clint Leemans die VVV vanaf de penaltystip op gelijke hoogte schoot. N.E.C. speelde het grootste gedeelte van de wedstrijd met tien man na een vroege rode kaart voor rechtsachter Guus Joppen. De uitwedstrijd in Venlo betekent het slot van de oefencampagne ter voorbereiding op het nieuwe seizoen.

In De Koel kreeg Wojchiech Golla in de defensie gezelschap van nieuwelingen Joppen, Ted van de Pavert en Calvin Verdonk. Op het middenveld speelde de vorig seizoen nog aan de Venlonaren verhuurde Joey Sleegers met in zijn rug Janio Bikel en nieuweling Mart Dijkstra. Voorin had trainer/coach Adrie Bogers basisplaatsen ingeruimd voor Jordan Larsson, Jay-Roy Grot en Groeneveld. De nieuwe spits Anass Achahbar kon vanwege ziekte niet spelen.

Zowel de gastheren als de bezoekers startten voorzichtig, al kreeg Lennart Thy de eerste kansjes aan Venlose kant. De Duitse spits had het vizier echter nog niet op scherp staan. Aan de andere kant was Groeneveld gevaarlijk. Met een handige passeerbeweging was hij rechtsachter Tristan Dekker te slim af, maar zijn poging strandde op doelman Lars Unnerstall. In de 17e minuut trok Joppen aan de noodrem toen Torino Hunte vrij voor doelman Joris Delle opdook. Scheidsrechter Bax trok daarom gedecideerd de rode kaart voor de oud-VVV’er, waarna N.E.C. met tien man door moest. Bikel ging daarop op de positie van Joppen spelen, terwijl flankspelers Larsson en Groeneveld de middenvelders moesten helpen. Grot bleef alleen voorin staan in de hoop op wat countermogelijkheden. Het was VVV dat op zoek ging naar de voorsprong. Tarik Tissoudali mikte echter de bal naast en Delle was attent bij pogingen van Vito van Crooij en Hunte. Omdat N.E.C. uit de spaarzame plaagstootjes ook geen doelgevaar wist te creëren, gingen N.E.C. en VVV rusten met een brilstand op het scorebord.

N.E.C. startte de tweede helft met een tweetal wissels: Gregor Breinburg kwam erin voor Jordan Larsson en Michael Heinloth verving Sleegers, waarmee Bikel van zijn rechtsachterpositie verlost werd. De tweede helft begon echter zoals de eerste helft eindigde: een aandringend VVV en een terugplooiend N.E.C., dat gokte op de tegenaanval via de snelheid van Grot en Groeneveld. Dat resulteerde al in de 52ste minuut in een Nijmeegse voorsprong: uit een snelle doeltrap van Delle was Groeneveld de hele Venlose defensie te slim af. De linksbuiten in Nijmeegse dienst prikte de bal in de verre hoek achter de kansloze doelman Unnerstall: 0-1! Lang konden de Nijmegenaren niet van de voorsprong genieten. Na een slimme steekbal van Thy kwam Van Crooij in kansrijke positie. Van de Pavert vloerde de Nijmeegse schaduwspits en gaf scheidsrechter Bax geen andere keus dan naar de strafschopstip te wijzen. Clint Leemans verschalkte Delle vanaf de elfmeterstip en zette de 1-1 op het scorebord. Dat betekende ook meteen de eindstand, want pogingen van Thy en Van Crooij stuitten op doelman Delle, de buitenspelval en invaller Robin Buwalda. Naast Buwalda bracht Bogers in de slotfase ook nog Ferdi Kadioglu en Niek Hoogveld binnen de lijnen.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven