Interview

Adrie Bogers: ‘Deze competitie vraagt heel veel arbeid' 

Adrie Bogers: ‘Deze competitie vraagt heel veel arbeid' 
Na de ruime nederlaag tegen FC Den Bosch (3-0) is N.E.C. gebrand op revanche tegen FC Emmen. De ploeg uit Emmen is na vier competitieronden nog ongeslagen en maakt een solide indruk. Adrie Bogers vertelde in het wekelijkse persuurtje wat er misging in 's-Hertogenbosch en wat er beter moet in de onderlinge confrontatie met FC Emmen.

''Ik miste bij ons de agressie die gevraagd wordt bij zo'n wedstrijd. We kenden een heel slechte start, waardoor FC Den Bosch meteen twee grote kansen kreeg. Daarna kregen wij iets meer de regie in handen en kwamen we wat beter in ons spel. Helaas maken we dan een aantal persoonlijke fouten waardoor we op achterstand komen te staan, maar ik vond dat we dat daarna nog konden rechttrekken. Toch merk je dat het dan in de hoofden van de spelers zit. Op het moment dat het bij ons tegenzit, zie je dat enkele spelers in de knoop zitten met zichzelf'', kijkt Bogers terug op de wedstrijd van afgelopen vrijdag.

Doordat de concurrentie ook punten verloor, is de schade nog te repareren voor de ploeg uit Nijmegen. Bogers: ''Er zijn nog een hoop punten die we moeten verbeteren binnen het team en daar zijn we druk mee bezig. Echter is het ook zo dat we veel spelers hebben moeten missen in de afgelopen weken. Die jongens komen nu allemaal terug en dan kunnen we de balans gaan opmaken. Daarnaast staan we drie punten achter op de koplopers, dus er is ook nog niets gespeeld.''

FC Emmen

FC Emmen is de competitie gestart met één overwinning en drie gelijke spelen. De ploeg uit Emmen heeft dit seizoen dus nog niet verloren. ''Ik denk dat FC Emmen een van de outsiders is dit seizoen. Ze hebben echt een goede selectie die ook wilt voetballen. Ondanks dat ze wat afwezigen hebben, heeft FC Emmen een heel goede indruk op me gemaakt." Toch kijkt Bogers vooral naar zijn eigen selectie: ''Ik vind dat wij een prima selectie hebben, waarmee we vooral technisch heel goed kunnen voetballen. Tijdens trainingen ben ik zo nu en dan aan het genieten van het voetbal dat we spelen. Maar het is dus duidelijk geworden dat er tijdens wedstrijden meer wordt gevraagd dan alleen goed voetbal. Deze competitie vraagt gewoon heel veel arbeid. We gaan iedere wedstrijd in om te winnen en te domineren. Wat dat betreft zijn we wel uit op revanche. Enerzijds vanwege de wedstrijd van afgelopen vrijdag, anderzijds omdat we gewoon iedere wedstrijd willen laten zien wat we kunnen."

Leegloop ziekenboeg

N.E.C. zal het in de wedstrijd tegen FC Emmen nog moeten stellen zonder Kevin Jansen. De middenvelder is herstellende van een kruisbandblessure. Afgelopen maandag maakte hij zijn rentree in de wedstrijd Jong N.E.C. - Jong NAC, waar hij wordt klaargestoomd voor het eerste elftal. Het goede nieuws voor de Nijmegenaren is dat Mohamed Rayhi terug is van zijn schorsing en voor het eerst dit seizoen in actie kan komen. Daarnaast zijn Guus Joppen, Jari Schuurman en Gregor Breinburg terug van blessures. De ziekenboeg loopt dus aardig leeg in Nijmegen.

Afwezig

Kevin Jansen (knie)
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36