Interview

Adrie Bogers:'Koppies dezelfde kant op en focussen op Den Bosch'

Adrie Bogers:'Koppies dezelfde kant op en focussen op Den Bosch'
Na een moeizame overwinning van N.E.C. op FC Eindhoven (2-1) is de volgende horde voor de Nijmegenaren FC Den Bosch. Adrie Bogers vertelde in het wekelijkse persuurtje dat zijn ploeg de absolute focus moet hebben in de wedstrijd tegen de Bosschenaren, wil er een resultaat worden behaald.

''We lieten het speelveld veel te groot worden tegen FC Eindhoven afgelopen vrijdag. Dat kwam omdat we met onze aanvallers de tegenstander onder druk probeerde te zetten, terwijl onze verdediging steeds verder naar achteren liep. Dat kregen we maar niet onder controle. Ook aan de bal werden we heel erg slordig en konden we geen vuist maken. Daardoor werden we steeds verder terug gedrukt en moesten we steeds meer en vaker in de verdediging'', begint Bogers.

De coach kan wel terugkijken op een goede competitiestart. Na drie wedstrijden staat N.E.C. met zeven punten op een vierde plek in de Jupiler League. Toch is Bogers niet geheel tevreden: ''Het moet beter, anders kom je op een gegeven moment bedrogen uit. Maar dit soort wedstrijden, waarbij je niet constant de betere ploeg bent, moet je ook winnen. En daarnaast zijn we in sommige wedstrijden ook noodgedwongen in een andere samenstelling gestart en dan mis je specifieke kwaliteiten die een ander dan weer niet heeft of een positie anders invult.''

FC Den Bosch

FC Den Bosch is momenteel de hekkensluiter van de Jupiler League. Met slechts één punt uit drie wedstrijden is de Brabantse ploeg dan ook niet goed gestart aan het seizoen. Op papier is N.E.C. dus de favoriet tegen FC Den Bosch. Adrie Bogers waakt echter voor onderschatting: ''Op het moment dat wij met een te gemakkelijke instelling de wedstrijd in gaan, dan wordt het gewoon heel moeilijk voor ons. Alle ploegen, als je ze laat spelen, kunnen echt wel voetballen. Ik denk dat dat ook onze grootste valkuil is. Niet alleen vrijdag, maar eigenlijk voor het hele seizoen. Daarnaast is het nog even afwachten in welke formatie FC Den Bosch gaat spelen, aangezien ze daar af en toe in rouleren.''

Geen luxeprobleem

Na het sluiten van de transfermarkt heeft N.E.C. de balans opgemaakt. Krachten als Wojciech Golla, Gregor Breinburg en Ferdi Kadioglu zijn allen gebleven. ''Ik ben heel blij dat ik over deze selectie kan beschikken. Nu is het belangrijk dat alle spelers weer met het koppie dezelfde kant op kijken en de volle focus hebben op N.E.C. Hopelijk is binnen afzienbare tijd iedereen ook weer fit, want op dit moment is het toch nog wel puzzelen over hoe het elftal moet worden neergezet. Terwijl je op papier toch wel een redelijk brede selectie hebt, heb ik nog niet het gevoel dat ik over een luxeprobleem beschik'', zo stelt de coach van de Nijmegenaren.

N.E.C. zal het in de wedstrijd tegen FC Den Bosch in ieder geval moeten stellen zonder Rayhi, Joppen, Breinburg, Jansen en Schuurman. Mohamed Rayhi zit nog één wedstrijd schorsing uit. Gregor Breinburg heeft nog altijd last van de knie en Kevin Jansen, Guus Joppen en Jari Schuurman zijn herstellende van blessures, maar voor hen komt de wedstrijd van vrijdag te vroeg.

Afwezig

Mohamed Rayhi (schorsing)

Guus Joppen (bovenbeen)

Gregor Breinburg (knie)

Kevin Jansen (knie)

Jari Schuurman (bovenbeen)
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31