Jong N.E.C. Wedstrijdverslag

Eerste punten voor Jong N.E.C.

Jong N.E.C. heeft de eerste punten in de reservecompetitie binnen. Het thuisduel tegen Jong NAC werd met 3-1 gewonnen door de ploeg van trainer Ron de Groot, dat daarmee drie punten mag bijschrijven op de ranglijst.

De wedstrijd op sportpark de Eendracht was er niet een waar de neutrale toeschouwer van kon genieten. Jong N.E.C. had wel het initiatief en schoot via Segun Owobowale en Kevin Jansen zowel op de paal als op de lat, maar dat waren de enige hoogtepunten in de eerste helft. Ook de tweede helft bood weinig vermaak en de wedstrijd leek op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar een kwartier voor tijd counterden de bezoekers naar de openingstreffer. Een voorzet van de linkerkant werd door de rechtsbuiten van Jong NAC binnen gevolleyd en doelman Joris Delle was kansloos.

Daarmee ontbrandde de wedstrijd, want de beloften van N.E.C. waren niet van plan om de Bredanaars zomaar met de zege naar huis te laten gaan. Een offensief werd ontketend en dat resulteerde in de tachtigste minuut in de gelijkmaker. Een schitterende volley van Frank Sturing vanaf twintig meter viel via de binnenkant van de paal in het doel: 1-1. Even later lag de 2-1 voor de Nijmegenaren ook al in het netje. Lowie van Zundert mocht van elf meter aanleggen en benutte de strafschop in twee instanties. De gasten uit Breda probeerden daarna met man en macht een punt uit het vuur te slepen, maar dat mocht niet baten. In de slotminuut zorgde opnieuw  Lowie van Zundert  voor het slotakkoord door van veertig meter te scoren en de eindstand op 3-1 te bepalen.

Opstelling Jong N.E.C.: Delle; Spierings, Sturing, Aktas, Franssen; Den Heijer, Jansen (46. Smulder), Oztoprak (77. Haouat); Owobowale, Van Zundert, Rayhi (62. El Haddouti).