Algemeen

Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson schitteren bij nationale elftallen

Afgelopen week mochten Ferdi Kadioglu en Jordan Larsson zich melden bij de nationale jeugdelftallen van respectievelijk Nederland en Zweden. Maandag 4 september stond Kadioglu in de basis bij Oranje O19 tegen Finland O19. Larsson viel dinsdagavond na 85 minuten voetbal in bij Jong Zweden tegen Jong Cyprus. Donderdag 7 september keerden beide spelers terug op het veld bij N.E.C.

Het werd voor Oranje O19 een eenvoudige overwinning tegen de leeftijdsgenoten van Finland: de ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won met 9-0. Kadioglu speelde een belangrijke rol in de ruime overwinning van Nederland. Hij gaf maar liefst vier assists en was daarnaast constant een last voor zijn directe tegenstander. Eerder die week speelde Nederland O19 ook wedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van België en Portugal. In de wedstrijd tegen België kon Kadioglu een nederlaag niet voorkomen, het werd 1-2. Tegen Portugal zat Kadioglu op de bank.

Jordan Larsson viel in de 85e minuut in bij een 3-0 voorsprong van Zweden O21. In de laatste minuten van het duel maakte Larsson nog wel een prima indruk achter door een hele fraaie assist op aanvaller Erdal Rakip. In de blessuretijd van de wedstrijd werd de eindstand nog bepaald op 4-1.