Interview

Joey Sleegers:'Gelukkig gewonnen...'

Joey Sleegers:'Gelukkig gewonnen...'
N.E.C. had het vanavond lastig tegen FC Eindhoven, het liep niet en dat terwijl de thuisploeg wordt gezien als favoriet voor de titel. Die rol kon het qua spel misschien niet waarmaken, maar N.E.C. won wel. Joey Sleegers: „De kansen die wij hebben gekregen, gingen erin. We waren uiterst effectief.”

Joey Sleegers brak drie jaar geleden door in het shirt van de Eindhovenaren en zag dat zij nog steeds dezelfde speelwijze hanteerden. „Het is een goede ploeg. Dat was al zo toen ik er speelde. Altijd het spel maken. Dat wilden wij voorkomen, maar dat ging niet zoals we van tevoren in gedachten hadden.”

Het strijdplan was duidelijk van de Nijmegenaren: de uitploeg vol onder druk zetten.  „We waren alleen telkens een stap te laat of Eindhoven speelde zich er onderuit. Dat is frustrerend. Ook in de opbouw waren we slordig. We wilden wel, maar misschien wel te graag want er werden grote risico’s genomen. We brachten ons daarmee onnodig in de problemen.”

In de tweede helft was het dan ook de uitploeg die het initiatief in handen nam. N.E.C. liep achter de feiten aan en moest het hebben van de spaarzame kansen uit de counter. Lang bleef het 1-0, maar toen de gelijkmaker tien minuten voor tijd viel, leek Sleegers met de ploeg niet meer dan een punt aan de wedstrijd over te houden. Gelukkig kende Braken een uiterst effectieve avond met twee doelpunten uit twee kansen. „We hadden meteen een antwoord op die tegenslag. Ondanks de spaarzame momenten dat we aan de bal waren, zag je dat we dodelijk waren in de counter. Een tactiek die ons ligt. Daar moeten we zeker naar kijken als we gaan analyseren.”

N.E.C. mistte wel een aantal belangrijke steunpilaren wegens interlandverplichtingen en blessures. „Ja, dat was een gemis. Gelukkig hebben we een brede selectie en hebben we de drie punten vanavond in Nijmegen gehouden. Daarnaast is het ook fijn dat de transferperiode erop zit, dat geeft rust. Je weet wie erbij zit en wie niet.”

Op de laatste transferdag bleef het stil in Nijmegen. Meerdere sterkhouders werden behouden, waaronder Ferdi Kadioglu, een concurrent van Sleegers. „We spelen allebei op de nummer tien positie. Ik kan wel op de flank, maar mijn voorkeur ligt op het middenveld. Die concurrentiestrijd ga ik graag aan.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36