Algemeen

Jong PSV - N.E.C. in de media

Jong PSV - N.E.C. in de media
Ondanks de productiviteit van de verdedigers met drie doelpunten is het N.E.C. gisteravond in Eindhoven niet gelukt om drie punten mee naar huis te nemen. Het onderonsje met Jong PSV eindigde onbeslist: 3-3. De doelpuntenmakers aan Nijmeegse kant waren Guus Joppen, Ted van de Pavert en Wojciech Golla. Dit schreven de media over het duel.

N1

Nadat Wojciech Golla de 1-3 op het scorebord had gezet leek het erop dat N.E.C. als winnaar uit de strijd tegen Jong PSV zou komen. Echter lukte het de Eindhovenaren nog tweemaal het net te vinden via Sam Lammers. Trainer Adrie Bogers vertelde na afloop: ''Het voelt alsof we met lege handen staan. We komen op een mooie 1-3 voorsprong, zijn de betere ploeg, dan moet je hier met drie punten weggaan. Als we dan nog gelijkspelen, voelt dat als een verlies. Ik ben erg teleurgesteld. We willen met z'n allen promoveren en dan moet je deze wedstrijden over de streep trekken. Dan mag zoiets niet gebeuren. We gaan er alles aan doen om dit te repareren.''

Ook Mohamed Rayhi was teleurgesteld in het resultaat en de wijze waarop de Nijmegenaren de goals weggaven. De buitenspeler zei hierover tegen N1: ''Wij begonnen slecht aan de wedstrijd, waardoor Jong PSV in hun spel kon komen. Dat duurde ongeveer tien minuten. Daarna zijn wij heel de wedstrijd de betere ploeg en moeten we na de 1-3 nog een vierde en vijfde treffer maken. Maar als je die kansen niet afmaakt en je cadeautjes gaat weggeven, dan is het mogelijk dat je nog gelijk speelt.'' De onvrede van de trainer was na de wedstrijd tot in de catacomben van het Philips Stadion te horen. ''De trainer was terecht kwaad. Iedereen op het veld is er verantwoordelijk voor dat wij die overwinning gewoon over de streep trekken. Dat hebben we als team niet goed gedaan'', aldus de aanvaller.

Omroep Gelderland

Ferdi Kadioglu vertelde bij Omroep Gelderland over zijn huidige status en de wedstrijd tegen Jong PSV: ''Ik ben blij om weer te spelen en ook nog op mijn favoriete positie. Daarnaast ben ik sterker geworden en kan ik makkelijk een wedstrijd uitspelen.'' Over het resultaat van de Nijmeegse ploeg is Kadioglu een stuk minder tevreden: ''Op de eerste tien à vijftien minuten na zijn wij heel de wedstrijd de betere ploeg. Goed voetballen is echter niet het enige dat nodig is om wedstrijden te winnen. Je moet goals maken en dat laten we na. Ik baal ervan, omdat het mogelijk was om met 1-4 van het veld te stappen. Als het dan uiteindelijk nog 3-3 wordt, en je het gewoon weggeeft, is dat heel zuur'', concludeert Kadioglu.

Forza N.E.C.

Ted van de Pavert zag dat zijn doelpunt niet genoeg was voor de winst, hij vertelt hierover tegen Forza N.E.C.: ''Het is goed dat we scoren uit standaardsituaties, daar trainen we ook hard op. Alleen het draait om de punten en die nemen we te weinig mee uit Eindhoven. Als je ziet hoe we de goals weggeven, dat is veel te makkelijk. We staan na de 1-3 gewoon achterin te slapen en dan geef je die wedstrijd nog weg ook.''

KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36