Interview

Mohamed Rayhi:'We hadden dit echt even nodig'

Mohamed Rayhi:'We hadden dit echt even nodig'
N.E.C. herpakte zich vrijdagavond uitstekend van een moeizame serie in de Jupiler League. In eigen huis werd MVV met ruime cijfers verslagen. Aanvaller Mohamed Rayhi had een belangrijk aandeel in de 4-1 zege door de tweede treffer aan te laten tekenen. Na afloop was hij dan ook opgelucht spel, de goal en de drie punten.

“De laatste twee wedstrijden waren we de betere partij, maar gaven we in het slot van de wedstrijd een voorsprong uit handen. Nu moeten we ook weer in de eerste helft al 4-0 of 5-0 maken en als je dat dan nalaat, weet je dat de gelijkmaker altijd kan vallen”, vertelt Rayhi over het grillige scoreverloop tegen MVV. “Na de 1-1 hadden we het zelfs behoorlijk lastig, dus de 2-1 was een soort verlossende goal en daarna liepen we eindelijk een keer weg van de tegenstander. Ik vind dat we de afgelopen twee weken ook al prima hebben gevoetbald, alleen de resultaten bleven uit. We gaven het telkens weg door eigen fouten. Na afloop was er dan ook echt een topstemming in de kleedkamer. We hadden dit echt even nodig en nu kunnen we tenminste met meer rust toewerken naar het volgende duel.”

Doelpunt

Rayhi was vrijdagavond belangrijk voor zijn ploeg door de 2-1 voor zijn rekening te nemen. Na een corner van MVV counterde hij razendsnel naar de overkant en zette hij zijn ploeg met een bekeken schuiver op voorsprong. Precies op tijd, want de aanvaller stond al op het punt om gewisseld te worden voor de Franse debutant Steeven Langil. “Het is natuurlijk om weer eens een goaltje te maken. Het doelpunt kwam eigenlijk uit het niets, maar in zo’n counter kan ik goed mijn snelheid gebruiken. En dan is het wel even balen als je alsnog het veld moet verlaten, maar de trainer had die keuze al gemaakt en dat moet je dan als speler gewoon accepteren.”

N.E.C. kende voorafgaand aan het duel met MVV een moeilijke periode, met puntverlies tegen Den Bosch, FC Emmen en Jong PSV. Rayhi denkt dat het team nu over het dooie punt is en de komende weken door kan pakken. “Er leefden revanchegevoelens bij de spelers, maar je zag de laatste week ook de echte teleurstelling over het gelijke spel tegen Jong PSV. Maar het is beter dat we die fase nu in het begin van het seizoen hebben, want nu kan de knop op tijd om en kunnen we doorpakken richting de rest van het jaar. Je merkte toch de laatste weken dat we nog moesten wennen aan elkaar. Er zijn veel nieuwe spelers, een nieuwe trainer, een nieuwe speelstijl. Nu begint eindelijk de vastigheid te komen. Nu moeten we nog meer naar elkaar toegroeien en dan de komen de resultaten ook. Tegen MVV hebben we laten zien hoeveel kwaliteit we in huis hebben. In de eerste helft en later in de tweede helft hebben we ze soms helemaal weggespeeld. Dat kwaliteitsverschil moet dan iedere week uitgedrukt worden in een resultaat en daar hebben we vandaag wel een aardige start mee gemaakt.”
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36