Algemeen

N.E.C. - FC Emmen in de media

N.E.C. is vrijdagavond in de laatste minuut tegen puntverlies aangelopen. De wedstrijd tegen FC Emmen leek lange tijd in het voordeel van de Nijmeegse ploeg beslist, tot een doelpunt van Nick Bakker roet in het eten gooide: 1-1. Dit schreven de media over het duel.

De Gelderlander

N.E.C.-trainer Adrie Bogers ging, in gesprek met De Gelderlander, in op het spel van zijn ploeg: ''We hebben de eerste dertig minuten prima gespeeld. Ik turf de kansen altijd op de bank en in de eerste helft heb ik vijf kansen geteld. We hadden toen al met 2-0 of 3-0 voor moeten staan. Na rust kon het alle kanten op en hadden we opnieuw kunnen scoren. Dan is het echt doodzonde dat je dertig seconden voor het einde van de wedstrijd, in de blessuretijd, nog een goal tegen krijgt. Op basis van kansen was dit gelijkspel echt onnodig.''

Omroep Gelderland

Jari Schuurman, die zijn basisdebuut mocht maken bij de Nijmeegse ploeg en tevens zijn eerste goal produceerde, is teleurgesteld in het resultaat van de thuisploeg: "Ik maak de 1-0, maar dan krijg je hem in de allerlaatste minuut nog tegen. Ik was balvast, dat is ook mijn kwaliteit. Ik ben blij dat ik mijn goal heb kunnen maken en hoop er nog veel meer voor NEC te kunnen maken. Ik had een zuur begin met eerst een virus en toen raakte ik geblesseerd aan mijn bovenbeen. Dat is heel erg balen, maar dan knok je je terug." Schuurman ging ook nog even in op het spelen in de Jupiler League: "Natuurlijk is het spelen in de Jupiler League anders. We trainen erg hard maar misschien moeten we nog even wennen. We willen promoveren en dan moeten we punten gaan pakken.''

ForzaNEC.nl

Afgelopen vrijdag maakte Guus Joppen na een maand blessureleed zijn rentree bij de Nijmegenaren en keek met ForzaNEC.nl terug op de wedstrijd: ''We creëerden best veel kansen tegen Emmen. Soms moet je er ballen uithouden om balbezit te houden en tot een nieuwe aanval te komen. Als we meer scoren, is er in principe niets aan de hand. Misschien schieten we te snel, terwijl er opties zijn om een aanval uit te spelen. Desalniettemin moet het wel beter.''

''Ik was wel weer blij om op het veld te staan. Even wennen, want ik was uit het ritme. Het ging redelijk, maar het kan altijd beter. Maar je staat met één puntje, terwijl dat er drie hadden moeten zijn'', kijkt de rechtsback terug op zijn rentree.

Morgen staat er "de return" op het programma, als N.E.C. uit speelt tegen FC Emmen voor de KNVB Beker.