Voetbalacademie N.E.C.

N.E.C./FC Oss O19 wint de derby van Vitesse O19

N.E.C./FC Oss O19 wint de derby van Vitesse O19
Op woensdag 27 september stond misschien wel de mooiste thuiswedstrijd op het programma voor de mannen van N.E.C./FC Oss O19. Op de eigen Eendracht troffen zij namelijk hun leeftijdsgenoten van Vitesse onder 19 jaar. Vitesse is het seizoen met vier punten uit drie wedstrijden wisselend gestart. N.E.C./FC Oss daarentegen bezat de volle buit uit drie wedstrijden: negen punten.

Na de warming up kreeg de ploeg van Rogier Meijer te maken met een lichte tegenslag: Dani Theunissen bleek niet te kunnen spelen, waardoor El Karouani mocht beginnen. Van deze tegenslag was tijdens de wedstrijd gelukkig niks te merken in de beginfase, want al na twee minuten kreeg N.E.C./FC Oss een strafschop. Helaas werd deze door Engelen gemist.

In de 17de minuut kwam alsnog de verdiende voorsprong voor N.E.C/FC Oss. Uit een goede pass van Blanker schoof Romeny de bal onder de doelman door. In het vervolg van de eerste helft, vergat het dominerende N.E.C./FC Oss zichzelf verder te belonen. Na 38 minuten viel dan ook uit het niets de ongelukkige gelijkmaker door Agrafiotis

Na rust had Vitesse het betere van het spel. Toch was het N.E.C./FC Oss dat de leiding nam. Na wederom een goede pass van Blanker, maakte Romeny zijn de tweede van de avond. Hierna kwam N.E.C./FC Oss niet meer in de problemen en was de overwinning in de Gelderse derby een feit!

Door deze overwinning is N.E.C/FC Oss na vier wedstrijden de trotse koploper van de Eredivisie O19!

Opstelling N.E.C/FC Oss: Budel; Ter Haar, Deur, Engelen, El Ghzaoui; Hoogveld, Blanker (79' Van den Broek), Campman; Rafael (90' Van der Putten), Romeny, El Karouani.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36