Wedstrijdverslag

N.E.C. verspeelt in blessuretijd zege tegen Emmen

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Emmen
Afgelopen weekend was het voor iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt een allesbehalve prettig voetbalweekend. De ploeg van trainer Adrie Bogers ging met 3-0 kansloos onderuit in en tegen Den Bosch, op dat moment hekkensluiter in de Jupiler League. Tegen FC Emmen – dat tot nu toe één punt minder vergaarde dan N.E.C. en op de achtste plaats in de ranglijst staat – zal het derhalve heel anders moeten om tot een bevredigend resultaat te kunnen komen. Saillant detail: ook komende dinsdag is FC Emmen de tegenstander van N.E.C., dan wordt in Emmen namelijk om 19.45 uur afgetrapt in de eerste ronde in de strijd om de KNVB Beker.

Hoewel FC Emmen afgelopen vrijdag thuis tegen Fortuna Sittard doelpuntloos gelijkspeelde  en op die manier ongeslagen bleef, stonden ook daar de nodige gezichten na afloop op onweer. De ploeg ging, met voormalig N.E.C-speler Youri Loen in de basis, namelijk voor een driepunter en had daar gezien het spelbeeld ook alle recht op. Drie keer raakten de Drentenaren het aluminium, er werd een penalty gemist én spits Cas Peters werd met een discutabele rode kaart naar de kant gestuurd. Die rode kaart bleek later inderdaad discutabel, want hij werd geseponeerd. Peters zal er in Nijmegen dus gewoon bij zijn. Wel een tegenvaller voor Emmen is de blessure die spits Michel Hemmen opliep in de wedstrijd tegen de Limburgers. De derde spits Mario Bilate is ook nog geblesseerd dus Lukkien is op deze positie dun bezet.

N.E.C. zal tegen FC Emmen het blazoen willen oppoetsen na de oorwassing in Den Bosch. Daarvoor zal wel uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Passie, strijd en onverzettelijkheid worden gevraagd om het tweeluik tegen Emmen tot een goed eind te brengen. Aan trainer Adrie Bogers de taak zijn manschappen te hergroeperen en de hoofden fris te krijgen voor een belangrijke week.

Afgelopen seizoen wist N.E.C. in de nacompetitie twee keer op rij te winnen van FC Emmen. In Drenthe werd met 3-1 gewonnen, waarna de 1-0 overwinning in Nijmegen slechts een formaliteit was. Heel Nijmegen zal tekenen voor eenzelfde scenario. We gaan ervoor!
90' GOAL: Nick Bakker maakt de 1-1 (Assist door Youri Loen)
78' Michael Chacon wordt gewisseld voor Omran Haydary
71' Ferdi Kadioglu wordt gewisseld voor Jari Schuurman
65' Jeroen Veldmate wordt gewisseld voor Josimar Lima
60' Alexander Bannink wordt gewisseld voor Anco Jansen
60' Gele kaart Youri Loen
23' GOAL: Jari Schuurman maakt de 1-0 (Assist door Guus Joppen)

7 Omran Haydary '78
N.E.C. heeft vrijdagavond in blessuretijd de overwinning verspeeld tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Adri Bogers stond lange tijd met 1-0 voor door een goal van Jari Schuurman (23') maar incasseerde vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker door Bakker (90+2').

N.E.C. begon voortvarend aan de wedstrijd en zette hoog druk op de helft van FC Emmen. Dit resulteerde direct in gevaar. Al in de derde minuut werd, na een goede onderschepping op het middenveld, de bal afgeleverd aan Mohamed Rayhi. De buitenspeler werd in tweede instantie naar de grond gewerkt, waarna Blom wees naar de penaltystip. Arnaut Groeneveld zag zijn inzet, net als vorige week tegen FC Den Bosch, gekeerd worden, waardoor de gelijke stand op het scorebord bleef staan. Uit de hoekschop die erop volgde was het Ted van de Pavert die de bal op de lat kopte. N.E.C. bleef de betere ploeg wat na acht minuten de volgende kans opleverde. Na een lange inworp van Joppen was het Schuurman die dicht bij zijn eerste N.E.C.-goal was. In de zestiende minuut was het FC Emmen dat voor het eerst gevaarlijk werd. Youri Loen, voormalig N.E.C.-er, zag zijn schot gepareerd worden en rakelings langs het doel van Smits verdwijnen.

In de 23e minuut kwam N.E.C. dan toch op voorsprong. Jari Schuurman kreeg de bal voor zijn voeten na een mislukt schot van Joppen en rondde koelbloedig af: 1-0. Na een half uur spelen kwam FC Emmen beter in de wedstrijd en kwam het tot enkele schoten in de richting van Smits. Het grootste gevaar kwam van Cas Peters, maar een geweldige redding in de korte hoek van de doelman van N.E.C. zorgde ervoor dat de Nijmegenaren op de been bleven en met een voorsprong konden gaan rusten.

Initiatief

FC Emmen kwam na rust goed uit de startblokken en beet van zich af. De Emmenaren kwam in de eerste minuten echter niet verder dan een rollertje van Loen in de handen van Smits. Toen N.E.C. schroom van zich afgooide werd het een schaakspel tussen beide ploegen zonder dat er enig gevaar ontstond. Arnaut Groeneveld kwam gevaarlijk op aan de linkerkant van het veld maar kon geen medespeler vinden die zijn pass kon binnenwerken. In de actie daarop was de buitenspeler zelf dicht bij een treffer en ook Golla kreeg hem er in de corner niet in.

Mineur

Na de goede fase van N.E.C. kakte het spel weer wat in en brak er een periode aan van rondspelen en balbezit houden. De Nijmeegse ploeg kwam ook niet echt in grote problemen en loerde op een counter. Invaller Ferdi Kadioglu kwam in schietpositie na een goede aanval via Groeneveld en Braken. En in de blessuretijd was het Rayhi die zijn eerste wedstrijd van dit seizoen kon opluisteren met een goal, maar hij schoot naast. Tot overmaat van ramp lukte het FC Emmen om in de slotminuut van de blessuretijd de gelijkmaker te produceren. Nick Bakker kon een vrije trap van Youri Loen verlengen en de bal viel in de lange hoek. N.E.C. blijft met een gelijkspel in mineur achter.

Aanstaande dinsdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw. In het KNVB bekertoernooi wordt er dan gespeeld in Emmen.

Man of the Match: Ted van de Pavert