Voorbeschouwing N.E.C. – FC Emmen

Geschreven door Teun van Thiel

N.E.C. – FC Eindhoven seizoen 2017-2018

Afgelopen weekend was het voor iedereen die N.E.C. een warm hart toedraagt een allesbehalve prettig voetbalweekend. De ploeg van trainer Adrie Bogers ging met 3-0 kansloos onderuit in en tegen Den Bosch, op dat moment hekkensluiter in de Jupiler League. Tegen FC Emmen – dat tot nu toe één punt minder vergaarde dan N.E.C. en op de achtste plaats in de ranglijst staat – zal het derhalve heel anders moeten om tot een bevredigend resultaat te kunnen komen. Saillant detail: ook komende dinsdag is FC Emmen de tegenstander van N.E.C., dan wordt in Emmen namelijk om 19.45 uur afgetrapt in de eerste ronde in de strijd om de KNVB Beker.

Hoewel FC Emmen afgelopen vrijdag thuis tegen Fortuna Sittard doelpuntloos gelijkspeelde  en op die manier ongeslagen bleef, stonden ook daar de nodige gezichten na afloop op onweer. De ploeg ging, met voormalig N.E.C-speler Youri Loen in de basis, namelijk voor een driepunter en had daar gezien het spelbeeld ook alle recht op. Drie keer raakten de Drentenaren het aluminium, er werd een penalty gemist én spits Cas Peters werd met een discutabele rode kaart naar de kant gestuurd. Die rode kaart bleek later inderdaad discutabel, want hij werd geseponeerd. Peters zal er in Nijmegen dus gewoon bij zijn. Wel een tegenvaller voor Emmen is de blessure die spits Michel Hemmen opliep in de wedstrijd tegen de Limburgers. De derde spits Mario Bilate is ook nog geblesseerd dus Lukkien is op deze positie dun bezet.

N.E.C. zal tegen FC Emmen het blazoen willen oppoetsen na de oorwassing in Den Bosch. Daarvoor zal wel uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Passie, strijd en onverzettelijkheid worden gevraagd om het tweeluik tegen Emmen tot een goed eind te brengen. Aan trainer Adrie Bogers de taak zijn manschappen te hergroeperen en de hoofden fris te krijgen voor een belangrijke week.

Afgelopen seizoen wist N.E.C. in de nacompetitie twee keer op rij te winnen van FC Emmen. In Drenthe werd met 3-1 gewonnen, waarna de 1-0 overwinning in Nijmegen slechts een formaliteit was. Heel Nijmegen zal tekenen voor eenzelfde scenario. We gaan ervoor!

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven