Algemeen

Aanvoerders betaald voetbal dragen deze speelronde regenboogband

Aanvoerders betaald voetbal dragen deze speelronde regenboogband
De aanvoerders van alle clubs uit het betaalde voetbal dragen deze speelronde een speciale regenboog-aanvoerdersband. Ze steunen daarmee de campagne om diversiteit in de sport te promoten. Ook onze aanvoerder Mart Dijkstra zal de band vanavond dragen tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk.

"Dit doen wij om collega-voetballers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en vele anderen binnen het voetbal die met hun eigen identiteit worstelen te steunen en bij te dragen aan bewustwording omtrent het bespreekbaar maken van diversiteit," aldus Danny Hesp, voorzitter van spelersvakbond VVCS. "Voetbal moet voor iedereen zijn, ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie. Iedereen moet met plezier kunnen deelnemen aan zijn of haar favoriete sport, wie je ook bent en wat je achtergrond ook is."

Het initiatief voor het dragen van een aanvoerdersband in de regenboogkleuren is genomen door de Centrale Spelersraad (CSR) en de Johan Blankenstein Foundation, die zich inzet voor acceptatie van alle geaardheden in de sport.

Niet alleen de aanvoerders in de Eredivisie, de Jupiler League en de vrouwencompetitie gaan komend weekeinde met een regenboogband spelen, maar ook die in de hoofdklassen van het hockey. De banden zijn eveneens uitgedeeld bij clubs uit de hoogste klassen van het amateurvoetbal.
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36