Interview

Adrie Bogers: ‘Wij moeten ervoor zorgen dat we zelf winnen’

Adrie Bogers: ‘Wij moeten ervoor zorgen dat we zelf winnen’
Morgenavond speelt N.E.C. tegen Jong FC Utrecht. Het duel met de Domstedelingen is de laatste én een belangrijke in de eerste periode. Trainer Adrie Bogers blikte tijdens het wekelijkse persmoment vooruit op het treffen met de beloften van FC Utrecht. “Het zou mooi zijn als we deze periodetitel binnen kunnen slepen.”

Focus op eigen resultaat

Die periodetitel is echter niet hetgeen waar de focus van de ploeg van Bogers op ligt. “Wij willen elke wedstrijd winnen; voor de competitie, voor de beker, voor de periode. Als we de periodetitel binnen halen morgen, dan zou dat een fijne bijkomstigheid zijn, maar wat met name belangrijk is - voor de rest van het seizoen - is dat we die wedstrijd winnen.”

Bogers ziet namelijk ook in dat zijn ploeg het eventueel winnen van de eerste periodetitel niet volledig in eigen handen heeft. “Het enige waarop wij invloed hebben, is onze eigen wedstrijd met Jong FC Utrecht en daar moeten we ons dan ook volledig op richten. Daarnaast zullen we wel met een schuin oog naar de verrichtingen van Fortuna Sittard kijken, maar dit zal voor ons nooit leidend zijn.”

Goede generale

Zijn manschappen kenden met de overwinning op Achilles ’29 van afgelopen dinsdagavond in ieder geval een goede generale voor het duel van morgen. Bogers keek uiteindelijk met een redelijk tevreden gevoel terug op het bekertreffen met de Gelderse buur. “We komen in die wedstrijd met Achilles ’29 al snel met tien man te staan, maar ondanks dat zijn we niet in de war geraakt. We zijn ons eigen spel blijven spelen en ondanks dat het soms moeizaam oogde, winnen we ‘m toch redelijk eenvoudig.”

Dat deed de ploeg van Bogers met een aantal andere namen dan waarmee het vorige week van FC Volendam won. Voor het duel met Jong FC Utrecht heeft dat naar alle waarschijnlijkheid weinig tot geen gevolgen. “We hebben afgelopen dinsdag moeten besluiten een aantal jongens te sparen. Voor Guus (Joppen, red.) en Sven (Braken, red.) zouden drie wedstrijden in acht dagen te veel zijn. Het is prettig dat dat door goede vervangers kan worden opgevangen.”

Veel concurrentie

Ook Steeven Langil begon dinsdag in de basisopstelling en liet een goede indruk achter op de oefenmeester. “Ik vind dat alle vervangers zich hebben laten zien dinsdag. Ook Kevin (Jansen, red.) die voor het eerst sinds lange tijd weer negentig minuten maakte, speelde een goede wedstrijd. Datzelfde geldt voor Steeven natuurlijk. Hij heeft een goede drive en zit eraan te komen, maar ook Mo (Rayhi, red.) verkeert in een goede vorm. In de laatste vijf wedstrijden scoorde hij vier keer. Dat is voor een trainer natuurlijk bijzonder fijn. Van concurrentie wordt iedereen alleen maar sterker en dat draagt er aan bij om onze goede reeks voort te zetten.”

Afwezigen

Robin Buwalda

Wojciech Golla

Jari Schuurman

Suently Alberto
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36