Algemeen

FC Volendam – N.E.C. in de media

Afgelopen vrijdag boekte N.E.C. zijn vierde overwinning op een rij. De Nijmegenaren rekende in de tweede helft af met FC Volendam: 0 - 2. De doelpunten in het Kras Stadion kwamen op naam van Arnaut Groeneveld en Sven Braken. Wat schreven de media zoal over dit duel?

Forza N.E.C.

Trainer Adrie Bogers was content met de overwinning van zijn ploeg, al ziet hij nog genoeg verbeterpunten: ''Dit was een goede overwinning. Ik heb goede dingen gezien, maar ook dingen waarmee we nog aan de slag kunnen. Na de 0 - 2 probeerden de jongens nog wat fantasietjes en tegenstanders door de benen te spelen. We moeten niet verwachten dat de wedstrijd op dat moment al gespeeld is. Ik verwachtte meer volwassenheid en dat we die wedstrijd gewoon zakelijk uitspeelden. Dat is het enige dat ik de jongens moet nageven.'' N.E.C. kwam tegen FC Volendam wel beter uit de kleedkamer dan tegen RKC Waalwijk. ''Na de winst op RKC Waalwijk, waar we in de tweede helft een beetje flets speelden, waren we op zoek naar waar het beter kon. Daarnaast is FC Volendam gewoon een goede ploeg en wij moeten ook tegen die clubs honderd procent zijn. Ik vond dat wij de eerste helft de wedstrijd onder controle hadden, alleen kwamen we niet tot écht grote kansen. Na rust ging dat beter, toen kregen we goede mogelijkheden om te scoren. Niet zo gek dat het via Arnaut ging, want hij speelde goed'', besluit Bogers.

Omroep Gelderland

Met Groeneveld is meteen de matchwinner in Volendam genoemd. De linksbuiten in gesprek met Omroep Gelderland: ''Het is een mooie overwinning, omdat je nu weer helemaal aansluit bij de koplopers en meedoet om het kampioenschap. We weten als team waartoe we in staat zijn en het ligt nu aan onszelf of we deze stijgende lijn doorzetten.'' Met negen assists en drie goals in tien wedstrijden heeft Groeneveld in ieder geval een belangrijk aandeel in de doelpuntenproductie van de Nijmegenaren. ''Als buitenspeler wil ik natuurlijk graag belangrijk zijn met goals en assists. Met mijn kwaliteiten moet dat ook, want met mijn dreiging kan ik gevaar stichten voor de goal van de tegenstander. Als ik dit gemiddelde vol kan houden ben ik dik tevreden'', aldus Groeneveld.

De Gelderlander

Voor Frank Sturing was de wedstrijd in Volendam een speciale. De verdediger mocht voor het eerst dit seizoen aantreden in het elftal van Adrie Bogers. ''Ik wist dat ik me tegen FC Volendam moest laten zien. Dat zorgde wel voor wat extra druk, maar als je in het veld staat glijden die zenuwen gewoon van je af. Toen ik eenmaal in de duels kwam, voelde alles natuurlijk. Alsof ik met Jong N.E.C. speelde. Drie punten, de nul en mijn eerste minuten; dit is heel lekker'', begint Sturing. Toch verliep de voorbereiding van dit seizoen anders dan hij had gehoopt: ''Ik draaide een heel goede voorbereiding, totdat ik ziek werd. Ik kreeg last van mijn amandelen en had hoge koorts. In augustus kreeg ik daar nog een longontsteking bij. Het was heftig en frustrerend, juist omdat het zo goed ging. Sinds drie weken ben ik weer topfit. Het ligt aan mezelf of ik in de basis blijf staan.''

[caption id="attachment_39302" align="aligncenter" width="300"] Klik op de afbeelding voor een grotere weergave[/caption]