Maatschappelijk

Ieder Talent Telt huiskamerfestival in het Goffertstadion

Ieder Talent Telt huiskamerfestival in het Goffertstadion
Op 4 oktober 2017 vindt van 15.30-21.00 uur het Huiskamerfestival van IEDER TALENT TELT plaats in het Goffertstadion. IEDER TALENT TELT is een beweging die het afgelopen jaar op gang is gebracht door de gemeente Nijmegen samen met alle onderwijsinstellingen uit de stad: de scholen van primair en voortgezet onderwijs, het ROC, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit. Maar ook de organisaties voor kinderopvang uit het Nijmeegse doen mee, onder het motto IEDER TALENT TELT en niemand mag tussen de wal van de ene en het schip van de andere onderwijsinstelling vallen.

Tijdens het Huiskamerfestival laat IEDER TALENT TELT zien wat in het afgelopen jaar tot stand is gebracht. En dat is niet niks. In nauwelijks een jaar tijd zijn ruim twintig zogenaamde broedplaatsen ontstaan, waarin kinderen en jongeren uit Nijmegen, ondersteund door scholen, bedrijven, welzijns­organisaties en ‘gewone’ burgers, buiten de reguliere structuren van het onderwijs om aan de slag gaan met hun talenten. Een kleine greep uit de broedplaatsen: een Kinderrechten­conferentie in Nijmegen opgezet door twee studenten van het ROC, een initiatief voor locatietheater dat in november 2017 een eerste voorstelling moet opleveren, onderzoek naar een zinvolle invulling van schakeljaren tussen de verschillende onderwijssoorten, een Kunsthuis waarin workshops worden aangeboden voor bewoners en organisaties in de wijk Hees.

Kom het live bewonderen

Zomaar een greep; er is nog veel meer. Op 4 oktober valt het allemaal ‘live’ te bewonderen. Ontmoet bijvoorbeeld Niels van het Talentenhuis, maak kennis met Sylvia en haar vmbo-t klas in het Real Life Loopbaanavontuur, proef van de halal kippensoep bij de dames van Levensecht Samen-Leren uit Nijmegen-West of speel een potje ‘mens erger je niet’ met je buurmeisje en een echte wethouder. Of ga gewoon luisteren naar rapper Fresku die het festival opluistert met een swingend en grappig optreden. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Het is gratis, maar aanmelden is nodig.

Nationale Onderwijsweek 2017

Het Huiskamerfestival wordt georganiseerd in het kader van de Nationale Onderwijsweek. Nijmegen is uitgeroepen tot Nationale Onderwijsstad 2017-2018. In de Nationale Onderwijsweek – die loopt van vrijdag 29 september tot en met donderdag 5 oktober - vinden in Nijmegen tal van activiteiten plaats, waaronder dus op 4 oktober het Huiskamerfestival in het Goffertstadion.

Meer informatie

Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31