Jong N.E.C.

Jong N.E.C. buigt achterstand om in zege

Jong N.E.C. heeft maandagavond op De Eendracht een 2-1 overwinning geboekt op Jong Heracles Almelo.

Het ervaren Jong Heracles Almelo, dat met spelers als Vincent Vermeij, Jaroslav Navratil en Dries Wuytens aan de aftrap stond, nam al in de vijfde minuut de leiding na een vlot lopende aanval. Daarna was het balbezit voornamelijk voor de beloften van N.E.C., maar uit dat balbezit werden geen kansen gecreëerd. Nadat een doelpunt van Jong N.E.C. na tien minuten werd afgekeurd testten alleen Segun Owobowale (foto) en Hicham Haouat de Almelose doelman, maar die schoten van veraf vormden geen bedreiging voor de keeper van Jong Heracles. De gasten wisten na de openingstreffer ook weinig meer klaar te spelen, dus de 0-1 stand kwam gedurende de eerste helft amper in gevaar.

Na de pauze leek Jong Heracles op 0-2 te komen toen Vermeij geheel vrijstaand mocht inkoppen, maar een uiterste krachtsinspanning van Maarten Paes voorkwam een tweede tegendoelpunt. Daarna pakte Jong N.E.C. het initiatief en waren ze steeds vaker gevaarlijk op de Heracles-helft te vinden. Lowie van Zundert wist net niet af te drukken nadat hij werd aangespeeld door Abel Franssen en Ozgur Aktas kopte een vrije trap van Segun Owobowale net niet hard genoeg richting de hoek. Owobowale zelf schoot na een uur spelen in het zijnet na een knappe aanval via Haouat en Van Zundert.

Een kwartier voor tijd kwamen de Nijmeegse beloften verdiend op gelijke hoogte. Na een afgeslagen bal kon Niek Hoogveld de bal voorzetten, waarna Segun Owobowale de bal in één keer uit de lucht achter de keeper volleerde. Vijf minuten later kwam Jong N.E.C. zelfs bijna op voorsprong toen Haouat de Heracles-goalie van dichtbij tot een knappe redding dwong. In de absolute slotfase zochten beide ploegen naar de winnende treffer. Vijf minuten voor tijd kregen de Nijmegenaren daar een uitstekende gelegenheid voor toen de scheidsrechter de bal op de stip legde na een overtreding op Haouat. Van Zundert rondde het klusje beheerst af: 2-1. De gasten uit Almelo kregen daarna nog twee prima kansen op een late gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Door de zege op de talenten uit Almelo komt Jong N.E.C. op tien punten uit vijf wedstrijden. Daarmee doen de pupillen van trainer Ron de Groot prima mee in poule A van de reservecompetitie en wisselen ze stuivertje met Jong Heracles Almelo. Volgende week maandag komt Jong Feyenoord op bezoek op de Eendracht.

Opstelling Jong N.E.C: Paes; Hoogveld, Aktas, Franssen, Wouters; Den Heijer, Smulder, Oztoprak; Owobowale (81. Oratmangoen), Haouat, Van Zundert.