Algemeen

N.E.C. - Jong FC Utrecht in de media

N.E.C. - Jong FC Utrecht in de media
N.E.C. heeft zich al vroeg in het seizoen verzekerd van de Play-Offs voor promotie naar de Eredivisie. Afgelopen vrijdag sleepten de Nijmegenaren de eerste Periodetitel in de wacht. N.E.C. won thuis met 3-1 van Jong FC Utrecht en eindigde, door puntverlies van Fortuna Sittard bij De Graafschap, op een tweede plaats achter Jong Ajax. De Amsterdammers kunnen echter niet promoveren, waardoor het ticket van de Play-Offs aan de Nijmegenaren werden toebedeeld. Doelpuntenmakers aan Nijmeegse kant waren Sven Braken, Arnaut Groeneveld en Ted van de Pavert. Dit schreven de media over het duel.

FOX Sports

Trainer Adrie Bogers over het binnenhalen van de Periodetitel: ''De Play-Offs zijn binnen, echter was dat vandaag niet het doel. Wij zitten in een goede flow en die willen we doorzetten, omdat we alles willen winnen. Onderling wordt er ook besproken dat dit niet het eindpunt is.'' Ondanks de overwinning blijft Bogers nuchter. ''Als je kijkt naar hoe wij de goal weggeven is dat weer heel nonchalant. In dat opzicht, en dat heb ik al vaker geroepen, missen we wat stabiliteit. Je geeft met dat tegendoelpunt de tegenstander het gevoel dat er misschien wat te halen valt. En dat was vandaag niet het geval'', aldus de trainer.

Vier goals en tien assists. Het zijn de indrukwekkende cijfers van Arnaut Groeneveld na slechts elf speelronden. De buitenspeler in gesprek met FOX Sports: ''We zijn blij met de periode, maar we gaan voor het kampioenschap. We zitten in een stijgende lijn en we willen dat vasthouden. Dat hebben we gedaan. Het is goed dat ik een belangrijke rol heb binnen de ploeg. Ik ontwikkel me dag en nacht en probeer ook mijn verantwoordelijkheden te nemen. Als ik dit moyenne kan vasthouden, ben ik heel tevreden.''

Omroep Gelderland

Calvin Verdonk is de laatste weken in vorm bij N.E.C. De linksback heeft zijn draai gevonden in het elftal en is samen met Arnaut Groeneveld een tandem aan de linkerzijde bij de Nijmegenaren. Verdonk in gesprek met Omroep Gelderland: ''Vanavond was een heerlijke overwinning. We hebben aardig gespeeld en Fortuna Sittard heeft verloren, dus we hebben de eerste periode op zak. Er komen een aantal leuke wedstrijden aan, dus het is voor ons zaak om snel te herstellen en dan kunnen we weer vooruitkijken. Het draait de laatste weken erg lekker, ook met mij persoonlijk. Ik houd ervan om de bal te hebben en combinaties aan te gaan. De connectie met Arnaut Groeneveld loopt heel goed. Dit moeten we doorzetten en vol voor het kampioenschap gaan.''

ForzaNEC

Middenvelder Gregor Breinburg speelde een sterke wedstrijd aan Nijmeegse kant. Tevens was hij verantwoordelijk voor één assist. ''Ik had er alle vertrouwen in dat De Graafschap een resultaat zou halen tegen Fortuna Sittard. Maar het enige waar we invloed op hadden is onze eigen wedstrijd. Het is mooi dat we de Periode nu binnenhebben, maar de aankomende wedstrijden worden pas echt belangrijk. Tegen SC Cambuur, De Graafschap en Jong Ajax kunnen we echt tikken uitdelen. Als we niet verslappen kunnen er mooie dingen gebeuren dit seizoen. Echter had ik wel graag gezien dat we vandaag al meer hadden gescoord. Niet alleen omdat we dan de Bronzen Stier hadden gewonnen, maar ook omdat we nog veel mogelijkheden hebben laten liggen. Als je de score kan uitbreiden, moet je dat doen. Daar moeten we nog wel aan werken'', aldus Breinburg.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36