Algemeen

N.E.C. - MVV Maastricht in de media

N.E.C. heeft vrijdag 29 september een overtuigende overwinning tegen MVV Maastricht geboekt. In de clash tegen de Limburgers stapten de Nijmegenaren met een 4-1 winst van het veld. Na de goal in de eerste helft van Wojciech Golla, die na zijn doelpunt bij Jong PSV opnieuw het net wist te vinden, waren het in de tweede helft Mohamed Rayhi, Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld die de score konden uitbreiden. Dit schreven de media over het duel.

De Gelderlander

In de wedstrijd tegen MVV Maastricht bewees Wojciech Golla opnieuw zijn waarde voor N.E.C. De verdediger, eerder die week trefzeker tegen Jong PSV, opende de score in het Goffertstadion voor de Nijmegenaren. ''Hoekschoppen en vrije trappen zijn een wapen van ons. Daarmee zijn we heel gevaarlijk. Het is fijn dat dat er al twee wedstrijden op een rij uitkomt en dat we daaruit kunnen scoren'', aldus Wojchiech. Toch is de Poolse verdediger niet alleen positief: ''Ik ben blij dat ik weer scoorde en een assist had, maar het belangrijkste voor mij is dat we geen tegendoelpunt krijgen. Dat is nog niet gelukt in de Jupiler League. Ik hoop dat het de volgende wedstrijd lukt.''

N1

Buiten de ruime overwinning was het spel van N.E.C. goed en creëerde de ploeg veel kansen. Adrie Bogers vertelde bij N1: ''Het allerbelangrijkste was gezien de wedstrijden van de afgelopen weken dat we de drie punten zouden pakken. Tegen FC Emmen en Jong PSV gaven we het uit handen en lieten we de teams terugkomen. Ik zie een stijgende lijn, zeker in het creëren van kansen tegen een team als MVV. Bij rust hadden we met 3, misschien wel 4-0 voor moeten staan. En dan overdrijf ik niet. Toen heb ik tegen de jongens gezegd dat ze zo moeten blijven doorgaan. We moesten voor de 2-0 gaan.'' Toch ziet Bogers nog de nodige verbeterpunten voor zijn ploeg. ''Dit is positief, maar ik heb ook tegen de spelers gezegd dat we er nog lang niet zijn. We hebben nog heel veel stappen te zetten, maar we zijn goed bezig.''

ForzaNEC.nl

Gregor Breinburg speelde een sterke wedstrijd op het middenveld. ''Het was een lastige wedstrijd, want MVV is gewoon een goede ploeg. Het spel was ook al stukken beter. We krijgen wel weer knullig die 1-1 om de oren, maar dan is het fantastisch dat we direct onze rug rechten en uitlopen naar 4-1'', aldus de middenvelder. Breinburg concludeert dat het vertrouwen binnen de ploeg groeit door dit soort overwinningen: ''Er zit veel meer voetbal in dan in de eerste weken, het vertrouwen groeit enorm. Alles loopt nu zoveel beter en ik ben blij dat we het vandaag goed hebben gedaan.''

Omroep Gelderland

Na de gelijkmaker van MVV Maastricht brak voor N.E.C. een moeilijke periode aan in de wedstrijd. Mohamed Rayhi zorgde er echter voor dat de Nijmegenaren weer aan de leiding kwamen, na een mooie counter. De aanvaller in gesprek met Omroep Gelderland: ''Dit is heel lekker, zeker nadat we twee keer een voorsprong hebben weggegeven. We hadden bij rust eigenlijk al ruim voor moeten staan, maar na de gelijkmaker hadden we het even moeilijk. Gelukkig kon ik de 2-1 maken.'' De buitenspeler had een lastige competitiestart, gezien hij de eerste vier wedstrijden wegens een schorsing moest missen. ''Eigenlijk speelde ik altijd als linksbuiten, maar vanwege mijn schorsing en de ontwikkeling van Arnaut Groeneveld heeft de trainer mij op rechts gezet. Ik begon een beetje stroef, maar het gaat al steeds beter'' aldus Rayhi.