Maatschappelijk

Stadium FunRun haalt bijna €3.000,- op voor Amalia kinderziekenhuis en N.E.C. Doelbewust

Stadium FunRun haalt bijna €3.000,- op voor Amalia kinderziekenhuis en N.E.C. Doelbewust
Afgelopen zondag organiseerden N.E.C. en EpicInDeRunning de N.E.C. Stadium FunRun, het hardloopevement in en rondom het Goffertstadion met als doel geld op te halen voor het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis en N.E.C. Doelbewust. Met honderden inschrijvingen en bijna €3.000,- opgehaalde donaties werd de dag een groot succes.

Er stonden zondag kinderen, vaders, moeders, opa's en oma's klaar voor het startschot van de Stadium FunRun. Om 13.00 uur gaf mascotte Bikkel het startschot voor de 1.1 kilometer. De meer dan 180 deelnemers voor de 5 kilometer werden 'weggeschoten' door algemeen directeur Wilco van Schaik, die vervolgens de deelnemers enthousiast aanmoedigde tijdens de run. N.E.C. Doelbewust ambassadeur Arjan Ebbinge verzorgde om 14.30 uur het startschot van de 10 kilometer, deze bikkels liepen de route van de 5 kilometer twee keer.

Hoogtepunten

Eén van de hoogtepunten voor de deelnemers was natuurlijk de entree in het Goffertstadion. Via de poort aan de Hazenkamp betraden zij het stadion, waarna er via supportershome De Schup naar de catacomben werd gerend. Uiteindelijk kregen de deelnemers na het trotseren van trappen bij Poort 7 en 8, een welverdiende medaille bij de finish op het voorplein. Het bleef na afloop ook nog lang gezellig in lunchroom Bikkels.

Trots

Luc te Riele van N.E.C. Doelbewust, is dan ook erg enthousiast over de N.E.C. Stadium FunRun: ''We mogen met z'n allen ontzettend trots zijn op wat we hebben neergezet. Niet alleen de organisatie, maar ieder individueel persoon dat zich vandaag heeft ingezet om geld op te halen voor de zieke kinderen in het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Ik denk dat de Stadium FunRun een prachtig maatschappelijk voorbeeld is van wat het Amalia kinderziekenhuis en N.E.C. Doelbewust de komende jaren voor elkaar kunnen betekenen.''
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36