Voorbeschouwing FC Volendam – N.E.C.

Geschreven door Teun van Thiel

N.E.C. – RKC Waalwijk seizoen 2017-2018

Komende vrijdag staat voor N.E.C. de uitwedstrijd tegen FC Volendam op het programma. Het wordt een wedstrijd tussen twee ploegen die compleet verschillend aan de competitie zijn begonnen. Waar N.E.C. de weg omhoog heeft gevonden, inmiddels op de derde plek staat en al vijf wedstrijden ongeslagen is, wacht FC Volendam – laatste op de ranglijst – nog altijd op haar eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van trainer Misha Salden wist middels vier gelijke spelen tot nu toe vier punten te vergaren. De overige vijf wedstrijden gingen stuk voor stuk verloren.

Volendam zal er dus op gebrand zijn om in eigen huis een resultaat te boeken tegen N.E.C., dat op haar beurt juist nog kans wil maken op de eerste periodetitel en dus ook voor de volle winst zal willen gaan. De definitieve strijd op de periodetitel zal dan volgende week écht losbarsten. N.E.C. heeft de winst van deze periodetitel echter niet in eigen hand, concurrent Fortuna Sittard zal in ten minste één van de komende twee duels punten moeten laten liggen. Wanneer N.E.C. daar dan twee winstpartijen – tegen achtereenvolgens FC Volendam en Jong FC Utrecht-thuis – tegenover stelt, zal het hier beslag op leggen.

FC Volendam zal zich meer van de seizoensstart hebben voorgesteld. Vorig seizoen eindigde ‘het andere Oranje’ op een keurige zesde plaats, waarmee deelname aan de play-offs werd afgedwongen. Dit jaar wil het echter nog niet vlotten voor de Noord-Hollanders. In het bekertoernooi werd gewonnen van Quick Boys, maar in de competitie is het nog wachten op de eerste driepunter. Wat wel opvalt, is dat alle nederlagen die FC Volendam dit seizoen leed, maar met één doelpunt verschil waren. Tegen FC Oss, Cambuur Leeuwarden, FC Eindhoven en Fortuna Sittard werd het 1-0 en thuis tegen Telstar werd spectaculair met 3-4 verloren. Speler om op te letten bij FC Volendam is talent Joey Veerman, met drie treffers ook topscorer van de ploeg.

Bij N.E.C. is het achterin puzzelen geblazen voor Bogers. Wojciech Golla is nog geblesseerd en ook achter de naam van Robin Buwalda – afgelopen vrijdag de vervanger van de Pool – staat een vraagteken. De verdediger heeft knieklachten. Guus Joppen keert terug van een schorsing en zal wél weer deel uitmaken van de selectie. Voor middenvelder Jari Schuurman (ook geblesseerd) is dat nog te vroeg.
Als scheidsrechter zal in het Kras Stadion Rob Dieperink aan de aftrap verschijnen. De leidsman floot één keer eerder een wedstrijd van N.E.C. In het seizoen 2014-2015 werd het onder zijn leiding 1-1 tegen Jong Ajax. Laten we hopen dat het dit keer een volle driepunter wordt!

Lees ook het wedstrijdverslag

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven