Interview

Adrie Bogers: “We gaan de strijd aan tegen de grootste talenten van Nederland”

Adrie Bogers: “We gaan de strijd aan tegen de grootste talenten van Nederland”
Voor N.E.C. staat morgen de topper tegen nummer twee Jong Ajax op het programma. Na de gunstige dertiende speelronde, waarbij N.E.C. won van De Graafschap en de concurrentie één voor één punten verspeelden, kunnen de Nijmegenaren opnieuw een grote slag slaan in speelronde veertien. Bij winst in het eigen Goffertstadion vergroot de ploeg uit Nijmegen het gat met de nummer twee namelijk tot zeven punten. Trainer Adrie Bogers kijkt in het wekelijkse persuurtje vooruit naar de wedstrijd tegen Jong Ajax. “Wij kijken er naar uit om deze wedstrijd te spelen. Het is een topper in een volle Goffert met de grootste talenten van Nederland.”

“Het is natuurlijk prettig dat we onze koppositie hebben kunnen verstevigen, maar we blijven vooral naar onszelf kijken. Iedere wedstrijd moeten we weer vol aan de bak en de strijd aangaan. We willen eerst onze eigen wedstrijden winnen en dan kijken we pas naar de rest. Jong Ajax is een echte topper en dat merk je aan alles. Iedereen wil er morgen bij zijn.”

Jong Ajax

“N.E.C. kijkt er naar uit om de strijd aan te gaan tegen de grootste talenten van Nederland. Er zit veel voetbal in de ploeg en er zal veel ruimte komen, dus er komen zeker kansen. Wij hebben dan de spelers in huis om deze kansen te verzilveren. Ondanks dat het allemaal jonge talenten zijn, is er ook veel lengte en fysieke kracht aanwezig bij de Amsterdammers. Wij zijn de sterkste thuisploeg in de Jupiler League en Jong Ajax verspeelt de minste punten in de uitwedstrijden, dus we moeten op onze hoede zijn. Ik verwacht weinig verrassingen in de opstelling bij Jong Ajax ondanks dat het een echte topper is, maar je weet het natuurlijk nooit zeker. Winst zou heerlijk zijn, maar neemt de druk niet weg. Maandag spelen we weer een uitwedstrijd tegen Telstar en dan moeten we er ook weer staan.”

Beloftenteams

Er is van begin af aan een stevige discussie gaande of de beloftenteams wel in de Jupiler League thuishoren. “Het kan een verschil maken of je op vrijdag of maandag een beloftenteam tegenkomt. Daarom zou het meest eerlijk zijn als ook deze elftallen de wedstrijden op vrijdagavond afwerken. Maar er zijn natuurlijk ook veel discussies over het afstaan van spelers voor de jeugdinterlands tijdens de competitie. De ene ploeg komt er dan nadeliger van af dan de andere. Maar nogmaals, we kijken alleen naar onszelf en aan het einde van het seizoen zullen we staan waar we thuishoren. En hopelijk kunnen we vrijdag laten zien wie de beste is.”

Afwezigen

Robin Buwalda (knieblessure)

Joshua Smits (armblessure)

Wojciech Golla (twijfel i.v.m. achillespees)
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31