Algemeen

De Bosatlas zet Nederlands voetbal op de kaart

De Bosatlas zet Nederlands voetbal op de kaart
Noordhoff Uitgevers brengt met de Bosatlas van het Nederlandse voetbal de Nederlandse voetbalinfrastructuur in detail in kaart. Meer dan 200 pagina's vol met verrassende feiten, kaarten en afbeeldingen beschrijven de veelzijdigheid en ontwikkeling van 'ons voetbal' tot volkssport nummer één. De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is tot stand gekomen in samenwerking met de betaald voetbalclubs, Eredivisie CV, Coöperatie Eerste Divisie en KNVB.

Er is geen sport die letterlijk en figuurlijk zo dicht bij de Nederlander staat. Van alle inwoners in Nederland woont bijna 94 procent maximaal drie kilometer van een voetbalveld. Naast de duizenden voetbalvelden zijn er in ons land ruim 150 voetbalstraatnamen, reizen profclubs jaarlijks meer dan 150.000 kilometer om hun wedstrijden te spelen en is voetbal uitgegroeid tot een belangrijk exportproduct. Zo stonden de laatste 20 jaar circa 2.000 Nederlandse voetballers onder contract in het buitenland, terwijl ruim 800 trainers hun expertise deelden met een buitenlandse club of bond.

Van straat tot veld, van supporter tot speler, van club tot stadion en van competitie tot mondiale voetbalbond. In de Bosatlas van het Nederlandse voetbal kom je alles over de voetbalwereld te weten. Ook de clubs uit de Jupiler League lopen als een rode draad door alle hoofdstukken: van sportieve prestaties, clubmascottes, clubliederen, maatschappelijke activiteiten tot aan de bereikbaarheid van stadions.

De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is vanaf 16 november voor € 29,95 verkrijgbaar bij alle boekhandels in Nederland. Vanaf 1 januari 2018 geldt de reguliere prijs van € 39,95. Meer informatie over De Bosatlas van het Nederlandse voetbal is te vinden op www.voetbalbosatlas.nl.

youtubeembed
Eredivisie Zaterdag 30 maart 2024 Goffertstadion
N.E.C.
16:30
PSV

Stand Eredivisie
1 PSV 72
2 Feyenoord 62
3 FC Twente 53
4 AZ 49
5 Ajax 41
6 NEC 39
7 Go Ahead 37
8 FC Utrecht 36
9 Fortuna Sit. 34
10 Sparta R'dam 31