Maatschappelijk

N.E.C. op bezoek bij Radboudumc Amalia kinderziekenhuis

N.E.C. op bezoek bij Radboudumc Amalia kinderziekenhuis
De selectie en staf van N.E.C. gaan morgen, 28 november 2017, op bezoek bij het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis. Tijdens het jaarlijkse bezoek kunnen de kinderen leuke spelletjes doen met hun favoriete speler van N.E.C. en hoeven ze even niet meer aan ziekte te denken. Het is het derde jaar op een rij dat N.E.C. op bezoek gaat bij het Amalia kinderziekenhuis.

De middag begint met een kidspersconferentie. Bij de persconferentie, die geleid zal worden door algemeen directeur van N.E.C. Wilco van Schaik, kunnen de kinderen vragen stellen aan de spelers die plaatsnemen achter de tafel. Tevens is het bezoek van de N.E.C.-selectie wellicht nóg specialer, omdat er de mogelijkheid bestaat dat enkele kinderen al contact met een speler hebben gehad vanwege de N.E.C. Postkast, die sinds een paar maanden in het Amalia kinderziekenhuis staat. Vervolgens is er de mogelijkheid om met een deel van de selectie te tafeltennissen, voetballen of tafelvoetballen. Het andere deel van de selectie gaat met begeleiders de kamers langs, om kinderen die al dan niet noodgedwongen op hun kamer moeten blijven ook in het zonnetje te zetten. Tot slot wordt er nog een groepsfoto gemaakt.

Algemeen directeur Wilco van Schaik over het bezoek aan het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis: ''Het is prachtig dat N.E.C. het maatschappelijk hart kan laten zien en voelen in het Amalia kinderziekenhuis. We willen de kinderen die er liggen een moment van plezier en ontspanning geven en ze een gezellige middag bezorgen, zonder dat ze aan hun ziekte hoeven te denken. We gaan op bezoek met onze hele selectie, inclusief de staf, en hopen dat onze bezoeken ertoe leiden dat de kinderen en families een glimlach op het gezicht krijgen.''
Eredivisie Zondag 28 april 2024 Goffertstadion
N.E.C.
12:15
AZ

Stand Eredivisie
1 PSV 84
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 63
4 AZ 55
5 Ajax 49
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36