Algemeen

N.E.C. - SC Cambuur in de media

N.E.C. - SC Cambuur in de media
Na de periodetitel tegen Jong FC Utrecht werd er afgelopen vrijdag opnieuw een succesje geboekt door N.E.C. De Nijmegenaren wonnen met 3-1 van SC Cambuur en vestigde zich, voor het eerst dit seizoen, op de eerste plek in de Jupiler League. De doelpunten van de N.E.C. kwamen op naam van Mohamed Rayhi (twee stuks) en Steeven Langil. Dit schreven de media over het duel.

Omroep Gelderland

Trainer Adrie Bogers is content met de plek die zijn ploeg momenteel bekleedt in de Jupiler League. Toch ziet hij een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd dit seizoen: ''Ik moet het team aansturen en ervoor zorgen dat ze met beide beentjes op de grond blijven, want het seizoen is nog lang. Maar dit geeft een supergevoel. Aankomende week zijn we een weekje vrij, dus nu mogen we hier even van genieten. Het was een lastige wedstrijd en pas op het einde van de wedstrijd gaf SC Cambuur het op. Toen hadden we nog meer kunnen scoren. Je ziet wel dat zij gewoon een goede ploeg hebben, en ik ben ervan overtuigd dat ze niet zo laag blijven staan. Wij willen gewoon alles blijven winnen en gelukkig hebben we dat vandaag ook weer gedaan.''

Forza N.E.C.

Mohamed Rayhi was de gevierde man vrijdagavond bij N.E.C. De aanvaller nam twee van de drie treffers op zijn rekening. Rayhi in gesprek met Forza N.E.C.: ''We doen het de laatste tijd heel erg goed. Voor mij persoonlijk is het heerlijk dat ik, na mijn schorsing aan het begin van het seizoen, alles speel. Je ziet vandaag ook weer dat we nooit opgeven. We hebben jongens die een wedstrijd naar hun hand kunnen zetten en dat geeft heel veel vertrouwen. Gelukkig wist ik vandaag twee keer te scoren. Jammer genoeg was Arnaut (Groeneveld, red.) geblesseerd, maar als je ziet hoe Steeven en ik dat oppakken mogen we niet klagen. Van concurrentie wordt iedereen beter. Het is voor ons zaak om deze lijn door te trekken in de competitie. Dat we vandaag al koploper zijn is heel mooi. Vanaf nu alleen maar winnen, winnen en nog eens winnen en dan zien we in mei wel waar we staan.''

Ted van de Pavert na de wedstrijd tegen SC Cambuur: ''Ik vind dat wij beter kunnen dan dat we vandaag hebben laten zien. Cambuur kwam er een aantal keer gevaarlijk uit en wij hadden het moeilijk. Dan zie je ook gelijk dat de ranglijst niet alles zegt. We startten slecht en waren slordig aan de bal en worden eigenlijk pas wakker na de tegengoal.'' De centrumverdediger is wel tevreden met de veerkracht van de ploeg. ''We zijn gewend om voor te staan, maar vandaag moesten we terugkomen vanuit een achterstand. Gelukkig hebben we die test goed doorstaan. Het is enorm lekker om nu de koploper te zijn, maar er staan moeilijke wedstrijden op ons te wachten tegen De Graafschap en Jong Ajax. Wij moeten deze vorm vasthouden'', aldus Van de Pavert.

N1

''SC Cambuur heeft een aantal dreigende spelers. Je weet vooraf dat ze gaan terugzakken en er dan in een aantal momenten gevaarlijk uit kunnen komen. Je mag dan niet met een makkelijk gevoel die wedstrijd ingaan. We onderschatten geen enkele tegenstander en dat hebben we ook vanavond niet gedaan. Al met al was het een goede avond voor ons. We hebben een goede uitslag neergezet tegen een sterke tegenstander'', stelt Breinburg, die een belangrijke rol vertolkte op het middenveld, na de overwinning van N.E.C. op de ploeg uit Leeuwarden.
KNVB Beker Zondag 21 april 2024 Feijenoord Stadion 'De Kuip'
Feyenoord
18:00
N.E.C.

Stand Eredivisie
1 PSV 81
2 Feyenoord 72
3 FC Twente 60
4 AZ 55
5 Ajax 48
6 NEC 47
7 FC Utrecht 45
8 Go Ahead 42
9 Sparta R'dam 40
10 Heerenveen 36