Interview

Ted van de Pavert: “Enorm lekker om de koppositie te hebben”

Het ging met vlagen moeizaam, maar uiteindelijk pakte N.E.C. vrijdagavond wel de punten tegen Cambuur Leeuwarden. Door de 3-1 zege heeft de ploeg nu ook de koppositie in de Jupiler League in handen. Ted van de Pavert was daar uiteraard tevreden mee, al was hij kritisch op het vertoonde spel.

“We hebben gewoon niet goed gevoetbald vandaag en ik vond Cambuur met vlagen wel aardig spelen. Dan zie je dat de positie op de ranglijst niet zoveel zegt en dat er voldoende kwaliteit bij de tegenstander zit. Er zat bij ons weinig energie in het team en in balbezit waren we heel slordig, waardoor we constant balverlies leden. Ondertussen bezette Cambuur het middenveld goed en daardoor hadden wij veel moeite om druk op de bal te zetten. Dan krijg je zo’n wedstrijd waarin het spel steeds op en neer schommelt en dan mogen wij van geluk spreken dat ook Cambuur het aanvallend niet voor elkaar kreeg. Vooral aan het einde van de eerste helft hadden ze ons meer pijn kunnen doen.”

Na een weinig sprankelende eerste helft kwam N.E.C. na rust al snel op achterstand. Het leek ook de ommekeer in de wedstrijd, want pas vanaf de treffer van Van Kippersluis wist N.E.C. kansen te creëren. “Pas na het tegendoelpunt werden we eigenlijk wakker geschud en dan is het mooi om te zien dat we ook de veerkracht kunnen tonen die nodig is. We hebben de laatste weken vooral op voorsprong gestaan, maar nu hebben we het ook eens weten om te draaien. Ik moet wel zeggen, met wat hulp van Cambuur. Ze gaven aan het einde de doelpunten wel heel makkelijk weg.”

Moeizaam voetbal of niet, N.E.C. pakte vrijdag wel de drie punten en daarmee de eerste plek op de ranglijst. Volgens Van de Pavert gaat het team daardoor met een extra lekker gevoel de vrije week in. “Het is enorm lekker om nu de koppositie te hebben. We wilden ook echt met een goed gevoel de interlandpauze in gaan. We moeten zorgen dat we er daarna weer staan, want we krijgen dan De Graafschap en Jong Ajax, dat zijn ploegen die wellicht nog meer kwaliteit hebben dan Cambuur. Het liefst tonen we dan ook wat beter voetbal, want we zijn vandaag wel een paar keer goed weggekomen. Ook nadat we hadden gescoord geven we nog mogelijkheden weg door dom balverlies te lijden. Het was zeker niet één van onze betere wedstrijden. Maar als je ‘m dan wint, is dat misschien wel het geluk van een ploeg die bovenaan staat.”