N.E.C. ruim voorbij FC Dordrecht: 6-0

Geschreven door Remy Maessen

_J7V2013

N.E.C. won vrijdagavond met 6-0 van FC Dordrecht en boekte daarmee de grootste overwinning van het seizoen. In een koude en mistige Goffert had de formatie van Adrie Bogers niets te duchten van de Dordrechters. Al binnen de minuut was het Jordan Larsson met de 1-0, waarna Steeven Langil met twee doelpunten de marge uitbouwde naar drie. Na rust waren het Ferdi Kadioglu en wederom Langil die de score uitbouwden naar 5-0 en kort voor tijd was het invaller Achahbar die tekende voor de 6-0. Door de overwinning blijft N.E.C. comfortabel aan kop en zet het de jacht op het kampioenschap vastberaden voort.

N.E.C. trad aan met de nodige wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd tegen Telstar van maandag. Noodgedwongen koos Adrie Bogers voor een aantal nieuwe namen. Zo verving Michael Heinloth de geblesseerde Guus Joppen als rechtsachter en vormde Frank Sturing het centrale duo met Wojchiech Golla, omdat ook Ted van de Pavert voor langere tijd aan de kant staat. De flankposities werden ingevuld door Jordan Larsson en Steeven Langil, eveneens omdat de gebruikelijke vleugelspelers Mohamed Rayhi en Arnaut Groeneveld met blessures kampen.

N.E.C. begon furieus aan de wedstrijd. Al binnen de minuut kwam de bal via een snelle ingooi aan de linkerkant via Sven Braken in de voeten van Larsson. Die twijfelde niet en passeerde Schapenkoppen-doelman Renze Fij. N.E.C. had daarna genoeg kansen op een verdubbeling van de voorsprong, maar Fij redde adequaat op een kopbal van Golla en een afstandsschot van Gregor Breinburg zeilde rakelings naast, terwijl Braken met een spectaculaire omhaal net de bal miste. De gasten hadden in de steeds mistiger wordende Goffert weinig in te brengen. In de 35ste minuut was het dan toch 2-0. Braken werd opzichtig gevloerd binnen de zestien. Scheidsrechter Allard Lindhout twijfelde niet en legde de bal op de stip. Langil nam plaats achter de bal en benutte de strafschop. Kort na de 2-0 lag de derde Nijmeegse treffer er al bijna in na een goede één-twee tussen Larsson en Braken, maar Fij stond ditmaal op de goede plek. Maar in de 39ste minuut was die derde treffer er dan toch. Na goed voorbereidend werk van wederom Braken en Larsson was het wederom Langil die de bal in het net schoot: 3-0. Met die stand gingen beide ploegen aan de thee.

De tweede helft startte weliswaar met een oranje bal, maar het zicht werd er niet beter op. In een mistige ambiance bleven de Nijmegenaren Dordrecht vastzetten. In de 54ste minuut had dat effect. Met een schitterende vrije trap lepelde Ferdi Kadioglu de bal in de touwen: 4-0! Het bleef kansen regenen in de Goffert. De Dordrecht-defensie wist zich geen raad met de Nijmeegse aanvalsgolven en trok in de 65ste minuut aan de noodrem: strafschop. Langil mocht wederom aanleggen en tekende vanaf elf meter met zijn derde doelpunt voor de 5-0. Kort na de vijfde treffer wisselde Bogers voor het eerst. Spits Braken maakte plaats voor Anass Achahbar. Ook Kevin Jansen kreeg speeltijd van Bogers. Hij verving een kwartier voor tijd Breinburg. De laatste wissel reserveerde Bogers voor de drievoudig doelpuntenmaker Langil. Hij mocht tien minuten tijd gaan rusten, terwijl Jari Schuurman voor hem het veld in kwam. De wedstrijd bloedde inmiddels stilletjesaan dood: N.E.C. vond het wel welletjes en Dordrecht was blij dat de Nijmeegse dadendrang wat was gaan liggen. Achahbar had daar echter helemaal geen zin in en wilde zich nog wel even aan het Nijmeegse publiek laten zien: 6-0 Met de zesklapper spoelden de Nijmegenaren de Telstar-kater weg en deden ze weer een flinke stap richting het kampioenschap.

New York Pizza Man of the Match: Steeven Langil

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven