Voorbeschouwing FC Oss – N.E.C.

Geschreven door Teun van Thiel

_J1T8052

Net geen dertig kilometer zit er tussen het Goffertstadion en het Frans Heesen Stadion in Oss, waar N.E.C. komende vrijdag aantreedt tegen de plaatselijke FC. De Ossenaren, die vorig seizoen als vijftiende eindigden, staan op een keurige negende plaats op de ranglijst, op dertien punten afstand van N.E.C. De Brabanders presteren tot dusverre wisselvallig, maar wisten afgelopen weekend de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven wel met 3-1 te winnen. Aan vertrouwen zal het de ploeg van trainer Klaas Wels waarschijnlijk dus niet ontbreken.

Bij N.E.C. zal dat niet anders zijn. Natuurlijk, vorige week maandag werd voor het eerst sinds lange tijd weer eens verloren (3-2 tegen Telstar), maar vier dagen later veegde de ploeg van trainer Adrie Bogers de grasmat van De Goffert aan met het FC Dordrecht van Gérard de Nooijer. Toen de dichte mist uiteindelijk was opgetrokken stond een overduidelijke 6-0 in het voordeel van de Nijmegenaren op het scorebord, ondanks de personele problemen die er waren door blessures van basisklanten Mohamed Rayhi, Arnaut Groeneveld, Guus Joppen en Ted van de Pavert. Grote man aan Nijmeegse zijde was Steeven Langil, die drie treffers op zijn naam schreef, waarvan twee penalty’s. De overige doelpunten kwamen van Jordan Larsson, Ferdi Kadioglu en Anass Achahbar.

Bij FC Oss worden de doelpunten dit seizoen vooral gemaakt door aanvallende middenvelder Fatih Kamaci, die tot dusverre zeven keer wist te scoren. Richard van der Venne volgt met vijf doelpunten. Bekende namen in de selectie van de Ossenaren zijn Lesley de Sa (gehuurd van Slovan Bratislava), Istvan Bakx (die lang te boek stond als de ‘Google-spits’) en ervaren mannen als Ferry de Regt, Erik Quekel en Niels Fleuren. Lesley de Sa en Erik Quekel kampen op het moment overigens allebei met een knieblessure en zullen tegen N.E.C. niet van de partij zijn.

In de selectie van N.E.C. is sinds de overwinning tegen FC Dordrecht weinig veranderd. Mohamed Rayhi, Ted van de Pavert en Guus Joppen zijn nog altijd geblesseerd. Op het moment van schrijven is nog niet duidelijk of Arnaut Groeneveld wél kan aantreden in Oss. Om Fortuna Sittard (dat maandag in de slotfase met 2-3 won bij Jong PSV) op afstand te houden, staat N.E.C. maar één ding te doen: winnen in Oss en minimaal vier punten voorsprong houden op de Limburgers!

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven