Facts & Stats N.E.C. – Go Ahead Eagles

Algemeen,

Go Ahead Eagles – N.E.C. 2017-2018

Aanstaande vrijdag treffen N.E.C. en Go Ahead Eagles elkaar in het Goffertstadion. Eerder dit seizoen eindigde het duel in de Adelaarshorst in een 1-1 gelijkspel en dus zal de ploeg van trainer Pepijn Lijnders erop gebrand zijn om ditmaal wel de volle drie punten binnen te halen. Hieronder lees je de leukste feitjes en weetjes over de teams.

 
Beide ploegen kwamen elkaar al regelmatig tegen in de historie, maar liefst 87 keer. N.E.C. wist 24 keer de overwinning over de streep te trekken, Go Ahead Eagles deed dat 32 keer en de wedstrijd eindigde 31 keer in een gelijkspel.
 
In de winterstop heeft N.E.C.-speler Robin Buwalda de (tijdelijke) overstap gemaakt naar Go Ahead Eagles. In de eerste seizoenshelft moest de centrale verdediger de nodige wedstrijden missen vanwege een blessure, maar zal, nu hij weer fit is, in Deventer zijn speelminuten gaan maken.
 
Beide ploegen degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie en hopen dit seizoen weer terug te keren naar het hoogste niveau van het Nederlands voetbal. N.E.C. is na de eerste seizoenshelft nog volop in de race voor het kampioenschap, Go Ahead Eagles heeft een stroevere seizoenshelft achter de rug en staat op een veertiende positie.
 
De grootste overwinning ooit van N.E.C. op de Eagles dateert van februari 1992. De Nijmegenaren stonden binnen het halfuur al op een 4-0 voorsprong in het Goffertstadion, door doelpunten van Kees van Wonderen (twee stuks), Carlos Aalbers en Cees Lok. In de tweede helft maakte Cees Lok de vijfde treffer voor N.E.C., waarbij uiteindelijk een 5-1 eindstand op het scorebord stond.
 
De wedstrijd N.E.C. – Go Ahead Eagles zal de boeken ingaan als eerste wedstrijd onder leiding van Pepijn Lijnders. De 34-jarige trainer was eerder actief bij PSV, FC Porto en de laatste jaren als assistent van Jurgen Klopp bij Liverpool FC.
 
Eerder dit seizoen hield N.E.C. een punt over aan de wedstrijd in Deventer. Na elf minuten opende Sven Braken namens N.E.C. de score, maar slechts drie minuten later zette Sam Hendriks de Eagles weer op gelijke hoogte: 1-1. Dit was tevens de eindstand van de wedstrijd.
 
Scheidsrechter bij het duel tussen N.E.C. en Go Ahead Eagles is Christiaan Bax. Eerder dit seizoen leidde hij de wedstrijd N.E.C. – SC Cambuur. De Nijmegenaren wonnen het duel in de Goffert met 3-1.
 
Clubtopscorer aller tijdens namens N.E.C. tegen Go Ahead Eagles is tevens de clubtopscorer aller tijden: Frans Janssen. De geboren Groesbeker was zesmaal trefzeker tegen de Eagles en houdt daarmee een flinke voorsprong op onder andere Cees Lok, Emiel van Eijkeren en Eugène Marijnissen, die allen vier keer wisten te scoren.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven