Pepijn Lijnders: ‘We hebben er heel erg veel zin in’

Geschreven door Nick van der Cammen

_J1T4495

Morgenavond rolt de bal weer in het Goffertstadion. N.E.C. start de tweede seizoenshelft tegen Go Ahead Eagles. Voor één iemand zal de wedstrijd van morgen nog iets specialer zijn dan voor de anderen. Pepijn Lijnders, die in de winterstop overkwam van Liverpool FC en daar de rechterhand was van Jürgen Klopp, maakt bij N.E.C. zijn debuut als hoofdcoach in het betaald voetbal. Met hem kijken we in het wekelijkse persuurtje vooruit op de wedstrijd tegen de Eagles.

 
”We hebben een heel goede week achter de rug”, doelt Lijnders het trainingskamp dat N.E.C. vorige week aflegde in Estepona. ”We hebben goed aan elkaar kunnen wennen, intensief getraind en ons goed voorbereid op de tweede seizoenshelft. Ik ben ervan overtuigd dat we onze ideeën van voetbal goed hebben kunnen overbrengen op de groep. Ik merk dat iedereen er positief instaat en ik verwacht dat we een mooi halfjaar tegemoet gaan.”

Go Ahead Eagles

”We willen morgen de wedstrijd aanvallen en op een agressieve manier spelen. Ik geloof erin dat je niet alleen de goal van de tegenstander, maar de hele wedstrijd moet aanvallen om écht grip te krijgen op het duel, zowel met als zonder bal. Ik concentreer me dan ook op het spel van onze ploeg, want dat is hetgeen waar ik invloed op heb. Als we onze taken goed uitvoeren ben ik ervan overtuigd dat we winnen. Ik denk dan ook dat het alle wedstrijden worden gewonnen op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Op trainingen zorg je ervoor dat automatismen en gewenning in een ploeg komen, waardoor je de kans op winst vergroot. Met de potentie van onze groep moet dat goedkomen”, aldus de trainer.

Lijnders vervolgt: ”Ik ben ook heel benieuwd naar de sfeer in het stadion. Ze zeggen wel eens: ‘De mensen maken de plek’. Als ik nu op het veld loop en rondkijk, zie ik een leeg stadion. Ik wil graag zien wat voor sfeer er morgen door onze supporters wordt gecreëerd. We willen voor het stadion winnen. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Debuut

Gevraagd naar zijn gevoel nu hij als trainer bij N.E.C. aan de slag is gegaan: ”Ik ben heel blij en heel trots. Iedereen heeft me uitvoerig welkom geheten en ik voel me direct thuis. Daarnaast mag ik met een hele fijne staf samenwerken. Adrie heeft de taken die ik ga vervullen voor de winterstop goed ingevuld en daarom doen we nog steeds mee voor het kampioenschap. We hebben een staf die de klappen van de zweep kent en tegelijkertijd hebben we daar ongelofelijk veel variatie inzitten. We hebben ontzettend veel zin om weer te beginnen morgen.”

Afwezigen

Joshua Smits (arm)

Arnaut Groeneveld (rug)

Mohamed Rayhi (hamstring)

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven