Sterk N.E.C. neemt voor rust al afstand van Eintracht Braunschweig (incl. samenvatting)

Geschreven door Bob Franken

necbrau1793

Een fris en gretig spelend N.E.C. boekte vandaag haar tweede achtereenvolgende overwinning in Spanje. De ploeg van Pepijn Lijnders nam met drie treffers in de eerste helft al ruim afstand van 2. Bundesliga ploeg Eintracht Braunschweig, met Ferdi Kadioglu als grote uitblinker aan Nijmeegse zijde. Het duel eindigde in een 4-0 overwinning.

 
Evenals gisteren zette N.E.C. de tegenstander direct vast op de eigen helft en speelde het in balbezit kort en snel positiespel. Dit leidde vanaf het eerste moment tot een veldoverwicht en op de momenten dat de bal in bezit was van de Duitsers werd deze snel terugveroverd. Na zes minuten resulteerde de goede openingsfase al in een treffer. Ferdi Kadioglu ging een één-tweetje aan met Anass Achahbar, die hem met een fraai lobje over de laatste linie vrij zette voor keeper Fejzic. De middenvelder bleef kalm en plaatste de bal beheerst in de verre hoek.

Na de snelle openingstreffer bleven de Nijmegenaren druk houden over heel het veld en niet veel later resulteerde dat in de 2-0 van Anass Achahbar. Michael Heinloth speelde de aanvaller op de rechterflank strak in de voeten aan, waarna Achahbar snel wegdraaide bij zijn directe tegenstander en vervolgens na een korte dribbel de bal vanaf 18 meter strak, hard en laag in de verre hoek buiten bereik van Fejzic plaatste.

Pas in de 29e minuut kreeg Braunschweig een eerste mogelijkheid, maar een strak aangesneden voorzet kon door Breitkreuz onvoldoende worden aangeraakt, waardoor de bal voorlangs schoot. De fraaiste treffer van de eerste helft werd gemaakt in de 39e minuut, na een mooie combinatie tussen Achahbar, Schuurman en Langil. Eerstgenoemde bereikte Schuurman met een strakke steekbal, waarna hij met een subtiel hakje twee verdedigers op het verkeerde been zette en Langil alleen voor de keeper bracht. In eerste instantie wist Fejzic de inzet van de Fransman nog half te keren, maar in de rebound tekende Langil voor het slotakkoord van de eerste helft.

Na rust verschenen er elf nieuwe namen binnen de lijnen en was het Braunschweig dat de eerste goede kans kreeg na een onderschepte breedtepass van Bikel. Onder druk van Van De Pavert schoot Khalifi de bal echter over het doel van keeper Marco van Duin. De grootste kans voor N.E.C. kwam op naam van Sven Braken, die zich knap vrijspeelde op zestien en vanuit de draai zijn inzet op de paal zag belanden.

In de rest van het tweede bedrijf was de wedstrijd meer in balans, maar waren de beste mogelijkheden voor Braunschweig. Eintracht was het meest dichtbij een doelpunt via Canbaz, die zijn inzet echter voorlangs zag gaan. Uiteindelijk was het slotakkoord toch voor N.E.C., nadat de bal in de 90e minuut op de stip ging na een overtreden op Sven Braken. De aanvalsleider werd in de zestien naar de grond getrokken en ging vervolgens zelf achter de bal staan, waarna hij koel bleef en tekende voor zijn derde treffer in twee oefenduels.

Zowel het vertoonde spel, met name in de eerste helft, als de uitslagen van de twee afgewerkte wedstrijden in Estepona bieden perspectief voor Lijnders en zijn ploeg, die met een goed gevoel het vliegtuig in zullen stappen naar Nederland. Volgende week vrijdag wacht N.E.C. de eerste échte wedstrijd van 2018, als zij het in eigen huis opnemen tegen Go Ahead Eagles.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven