Facts & Stats N.E.C. – Jong PSV

Algemeen,

Jong PSV – N.E.C. seizoen 2017-2018

N.E.C. werkt haar wedstrijd deze week niet af op een vrijdag, maar mag in plaats daarvan op donderdag al aantreden tegen Jong PSV. N.E.C. ontvangt daarmee de huidige nummer vier van de Jupiler League, op wie de Nijmegenaren een voorsprong van zes punten hebben. Hieronder vind je enkele interessante weetjes over het aanstaande treffen tussen beide ploegen.

 
In competitieverband troffen N.E.C. en Jong PSV elkaar pas drie keer eerder. Dit lage aantal is te verklaren aan de hand van het feit dat Jong PSV pas sinds 2013 in de Jupiler League uitkomt. De resultaten van deze drie ontmoetingen zijn mooi verdeeld: Eén keer won N.E.C., één keer won Jong PSV en eenmaal eindigde het duel onbeslist.

De eerste ontmoeting tussen de ploegen vond op 28 augustus 2014 plaats in het Philips Stadion en resulteerde in een Eindhovense overwinning. Door een doelpunt in de laatste minuut trok Jong PSV destijds aan het langste eind. De gelegenheid om later dat seizoen revanche te nemen namen de Nijmegenaren met beide handen aan: In de return was N.E.C. mede dankzij een hattrick van Sjoerd Ars in het eigen Goffertstadion met 5-2 te sterk. De overige doelpuntenmakers aan Nijmeegse zijde waren toendertijd Anthony Limbombe en Tom Daemen.

Dit seizoen eindigde de eerste wedstrijd tussen de beide ploegen in een 3-3 gelijkspel, waarbij alle drie de doelpunten voor N.E.C. opmerkelijk genoeg gemaakt werden door verdedigers: Guus Joppen, Ted van de Pavert en Wojciech Golla wisten doelman Eloy Room te passeren. Voor de laatstgenoemde zal de wedstrijd aankomende donderdag in het Goffertstadion overigens absoluut niet als een warm bad aanvoelen, want ondanks zijn Nijmeegse komaf is de doelman vijftien jaar lang, van 2002 tot en met 2017, in dienst geweest van rivaal Vitesse.

N.E.C. herbergt een aantal spelers in de huidige selectie met een Eindhovens verleden: Zo speelde verdediger Suently Alberto negentig minuten mee aan de kant van Jong PSV tijdens de 5-2 overwinning voor de Nijmegenaren. Twee jaar later, in 2017, tekende de mandekker een contract bij N.E.C. Ook vleugelaanvaller Arnaut Groeneveld mocht zichzelf speler van Jong PSV noemen voordat hij in 2016 naar Nijmegen kwam, al bleef zijn inbreng destijds beperkt tot slechts één optreden. Collega-aanvaller Mohamed Rayhi heeft wat dat betreft een groter aandeel in de nog korte geschiedenis van Jong PSV: Hij wist tussen 2013 en 2015 tot 48 wedstrijden te komen, waarin hij tienmaal doeltreffend was. Verdediger Guus Joppen kent weliswaar een verleden bij de Eindhovenaren, maar vertrok uit de lichtstad ruim voordat Jong PSV haar intrede deed in de Jupiler League.

Door zijn hattrick in de 5-2 overwinning is Sjoerd Ars met drie doelpunten momenteel de meest scorende speler in ontmoetingen tussen N.E.C. en Jong PSV. Sam Lammers, de jongeling die ook al zijn minuten heeft mogen maken in het eerste elftal van PSV, volgt hem op slechts één doelpunt afstand. Bij het 3-3 gelijkspel wist de aanvaller tweemaal te scoren binnen ruim tien minuten. Inmiddels mag Lammers zich ook de all-time topscorer van Jong PSV noemen, getuige de 26 doelpunten die hij tot op heden wist te maken in 57 wedstrijden. Dat is er ééntje meer dan Albert Gudmundsson, die namens Jong PSV 25 maal het net wist te vinden in evenzoveel duels.

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven