Lijnders: “De rug rechten en op naar Jong PSV”

Geschreven door Bob Franken

Pepijn Lijnders bij FOX

Voor de verandering werkt N.E.C. haar wedstrijd van de 24e speelronde af op een donderdag in plaats van op een vrijdag. Morgenavond om 20.00 uur is Jong PSV de tegenstander, de huidige nummer vier van de Jupiler League. Samen met trainer Pepijn Lijnders blikken we vooruit op het treffen.

 
Over de nederlaag die N.E.C. in Emmen leed kon Lijnders kort zijn: “Van de spelopvatting die wij voor ogen hebben kwam te weinig tot uiting. We kwamen snel op achterstand en verloren simpelweg te vaak de bal. We hebben erover gesproken, nu is het een kwestie van de rug rechten, het hoofd omhoog, de borst vooruit en een goede voorbereiding treffen op de eerstvolgende tegenstander, Jong PSV.”

De trainer van N.E.C. is zich bewust van de kwaliteit die de Eindhovenaren met zich meebrengen. “Het verschil is zes punten. Ze hebben spelers met veel individuele klasse, die snel oplossingen weten te vinden en van hun snelheid gebruik kunnen maken. We moeten zoveel mogelijk proberen te voorkomen dat die spelers aan de bal kunnen komen.” Lijnders erkent dat de situatie met de Jong-teams in de Jupiler League bij de andere ploegen uit de competitie soms voor vraagtekens kan zorgen, maar blijft daar vrij nuchter onder. “Het eerste elftal van PSV speelt woensdagavond en aankomend weekend weer, dus je weet niet welke spelers er donderdagavond tegen ons op het veld zullen staan. Dit seizoen gaat de huidige opzet van de competitie in ieder geval niet veranderen, dus dat moeten we accepteren. Dat de Jong-teams heel weinig te verliezen hebben en de regels zodanig gebruiken dat het hen goed uitkomt, is hun goed recht.”

Voor de speelstijl waarmee Lijnders zijn mannen het veld in stuurt zal het allemaal niet uitmaken. “We spelen voor het kampioenschap, we willen aanvallen. Wij zijn een team dat de bal wil hebben, initiatief wil tonen en druk vooruit wil zetten. Dan zal je meer fouten maken dan een team dat zich afwachtend opstelt, maar uiteindelijk levert dat overwinningen en succes op. Druk hoort erbij als je om het kampioenschap speelt en het is logisch dat de nederlaag in Emmen pijn deed bij de supporters. Wij leggen onszelf echt nog de meeste druk op. Een wedstrijd op het veld verliezen kan, maar de visie en het plan waarmee je te werk gaat, die mag je echter absoluut niet verliezen.”

Lijnders sluit af door aan te geven dat hij toeleeft naar de wedstrijd van donderdagavond: “De fase na nederlagen moet je overwinnen als team, daar gaat het om. Ik kijk ernaar uit om donderdag thuis te spelen. We hebben nog altijd alles in eigen hand.”

Overig nieuws

Sponsor afbeelding
  • Logo van GX Software
  • Logo van EnergieFlex
  • Logo van LEGEA
  • Logo van Hofmans at Home
  • Logo van Personato
  • Logo van Rabobank
  • Logo van Mise en Place
  • Logo van Voetbalshop
  • Logo van Toyota
  • Logo van Konings & Meeuwissen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Goffertgeluiden Inschrijven