Wedstrijdverslag

N.E.C. hard onderuit op bezoek bij MVV Maastricht

Voorbeschouwing N.E.C. - FC Den Bosch
Na twee nederlagen op rij wordt het voor N.E.C. in de strijd om het kampioenschap tijd om weer eens een overwinning te gaan boeken. De wedstrijd tegen FC Den Bosch is daar de eerstvolgende mogelijkheid voor. De ploeg van trainer Wil Boessen is echter wel één van de clubs waartegen N.E.C. in de eerste seizoenshelft een nederlaag tegen heeft geleden. In Den Bosch werd het begin september afgetekend 3-0 voor de Bosschenaren.

Trainer Pepijn Lijnders heeft qua resultaten een moeizame start in Nijmegen. Na een eclatante 5-1 overwinning tegen Go Ahead Eagles volgden namelijk nederlagen tegen FC Oss (3-0) en Almere City (3-2). Omdat Fortuna Sittard afgelopen vrijdag ook verloor is de schade beperkt gebleven – de achterstand op de Limburgers bedraagt nog altijd één punt – maar in eigen huis zal tegen FC Den Bosch een goed resultaat geboekt moeten worden om een sportieve crisis af te wenden en goede zaken te doen in de titelrace.

FC Den Bosch staat op het moment van schrijven tiende op de ranglijst, maar daarbij is de wedstrijd tegen Jong AZ (afgelopen maandag) nog niet meegerekend. De wedstrijd daarvóór verloren de Brabanders in eigen huis van Almere City. De doelpunten van de Bosschenaren komen dit seizoen vooral van aanvaller Sven Blummel (10 stuks) en middenvelder Niek Vossenbelt (9). Voormalig N.E.C.-speler Muhammed Mert kent een prima seizoen in Den Bosch. De aanvallende middenvelder speelde tot nu toe alle wedstrijden en wist daarin vijf keer te scoren. Na een goede seizoenstart kwam in de december de klad er wat in bij FC Den Bosch, als speelde de ploeg toen niet tegen de minste tegenstanders. Waar de eerste wedstrijd na de winterstop dus verloren werd van Almere City, wisten de Bosschenaren ook de laatste drie wedstrijden voor de winterstop namelijk niet te winnen. Tegen FC Emmen werd gelijkgespeeld, terwijl van Fortuna Sittard en Jong Ajax werd verloren.

N.E.C. zal het tegen de Bosschenaren nog altijd moeten stellen zonder Arnaut Groeneveld. Een andere speler die node gemist werd, Mohamed Rayhi, kan waarschijnlijk wel weer terugkeren in de selectie van trainer Pepijn Lijnders. De ploeg zal er alles aan moeten doen om de drie punten in eigen huis te houden en zo in het spoor te blijven van Fortuna Sittard, of de Limburgers (afhankelijk van het resultaat van hun wedstrijd tegen FC Emmen) misschien wel voorbij te gaan op de ranglijst. Publiek erachter, mouwen opstropen en knokken voor rood, groen en zwart dus!
90' Luc Mares wordt gewisseld voor Samy Mmaee
86' Kelechi Nwakali wordt gewisseld voor Shermaine Martina
84' Gele kaart Anass Achahbar
81' GOAL: Jonathan Okita maakt de 4-1
78' Gele kaart Wojciech Golla
70' Arnaut Groeneveld wordt gewisseld voor Steeven Langil
68' Atilla Yildirim wordt gewisseld voor Tuur Houben
62' Kevin Jansen wordt gewisseld voor Ferdi Kadioglu
55' GOAL: Joeri Schroijen maakt de 3-1
53' Gele kaart Gregor Breinburg
47' GOAL: Mohamed Rayhi maakt de 2-1
33' GOAL: Pieter Nys maakt de 2-0 (Assist door Joeri Schroijen)
15' GOAL: Atilla Yildirim maakt de 1-0 (Assist door Luc Mares)

30 Frank Sturing
N.E.C. heeft vanavond een pijnlijke nederlaag geleden tegen MVV Maastricht. De formatie van trainer Pepijn Lijnders verloor met 4-1. Bij de rust keken de Nijmegenaren al tegen een 2-0 achterstand aan, door doelpunten van Yildirim en Nys. Na de onderbreking bracht Rayhi middels een penalty de spanning terug in de wedstrijd, maar Schroijen en Okita zorgden uiteindelijk voor de 4-1 eindstand.

Na zes minuten voetbal kwam N.E.C. tot het eerste schot richting doelman Verrips. Waar Verdonk op de middellijn een inspeelpass van de Limburgers kon blokken, werd Groeneveld onbedoeld de diepte ingestuurd. De poging van de buitenspeler schoof echter voorlangs. Enkele minuten later stichtte MVV, dat de eerste minuten het betere van het spel had, haar eerste gevaar. Van de Pavert zorgde met een uitstekend uitgevoerde tackle voor een hoekschop, die maar ternauwernood werd gemist. Na een kwartier spelen kwam MVV dan alsnog op voorsprong. Na balverlies op het middenveld kon Yildirim de bal simpel oppikken en knalde de bal van ruim 30 meter over doelman Delle.

Na de openingstreffer brak er een periode aan zonder echte kansen. Beide ploegen waren zoekende en het spel bevond zich vooral op het middenveld. N.E.C. was echter de ploeg die zich als eerst weer meldde voor het doel van de tegenstander. Sven Braken passeerde aan de linkerzijde van het veld enkele MVV-spelers, waarna hij een slap rollertje afvuurde richting Verrips. Enkele minuten later was het Mohamed Rayhi die over de goal van de Limburgers kopte.

Na 33 minuten spelen verdubbelde MVV de voorsprong. De bal kwam aan de rechterkant van het veld uit bij Alessandro Ciranni, die na een fraaie actie de bal voor de goal bracht. Aanvoerder Nys kwam het eerst bij de bal en tikte de bal in de lange hoek: 2-0. Ook na de tweede Limburgse treffer wist N.E.C. het tij niet te keren en dus zochten beide ploegen met een 2-0 ruststand de kleedkamers op.

Aansluiting

Direct na rust bracht N.E.C. de stand terug naar 2-1. Mohamed Rayhi werd de diepte ingestuurd en na een duw in de rug van Mares ging de aanvaller gretig naar de grond, waarna scheidsrechter Makkelie naar de stip wees. Over de afronding was geen twijfel mogelijk, want Rayhi joeg de bal snoeihard in het dak van het doel.

Marge

Een kleine tien minuten later bracht MVV de marge weer op twee. Een hoekschop voor de ploeg uit Maastricht werd slecht verwerkt door de Nijmegenaren, waardoor Schroijen op de punt van de zestien kon oppikken. Na het uitkappen van een tegenstander schoot hij de bal in de korte hoek, waar Delle niet meer kon keren: 3-1. Bij N.E.C. gingen de koppies naar beneden hangen en kreeg het niet voor elkaar gevaar te stichten voor de goal van Verrips. Een kwartier voor tijd kwam MVV bijna op 4-1. Okita werd met een steekpass gelanceerd, maar stuitte met zijn poging op Delle. De hoekschop kon werd gemist door Nys. Vijf minuten later werd de stand alsnog op 4-1 bepaald. Okita kreeg de bal op gelukkige wijze mee en kwam oog in oog met Delle. De spits bleef koel en rondde rustig af, waardoor N.E.C. tegen een 4-1 achterstand aankeek. N.E.C. wist geen kansen meer te creëren en dus leed de Nijmeegse ploeg een pijnlijke nederlaag op bezoek in Maastricht.